Η συνταγή της ημέρας: Μελομακάρονα με στέβια κι αλεύρι ολικής άλεσης!

Η συνταγή της ημέρας: Μελομακάρονα με στέβια κι αλεύρι ολικής άλεσης!

Θα μπορούσατε να φανταστείτε μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη που θα μπορούσατε να τ' απολαύσετε χωρίς τύψεις και που θα κάνανε πιο γλυκιές τις γιορτές σας χωρίς το άγχος των θερμίδων; Όχι; Ούτε εγώ μέχρι πρότινος...

Ε! λοιπόν, τα νέα είναι πολύ καλά! Σήμερα το ewoman, σας έχει μια συνταγή που θα τη λατρέψετε όλοι και όλες γι' αυτόν ακριβώς το λόγο! Μελομακάρονα με στέβια κι αλεύρι ολικής άλεσης, για να είναι γλυκιές οι στιγμές και όσων προσέχουν τη γραμμή τους κι όσων πρέπει ν' αποφεύγουν τη ζάχαρη! Ας όψεται η δίαιτα, ψάχνοντας να βρω μια συνταγή για μελομακάρονα που θα μπορούσα να τ' απολαύσω χωρίς πολλές τύψεις, βρήκα αυτή την έφτιαξα και τη λάτρεψα κυριολεκτικά!

Υλικά για 20-25 κομμάτια:

1 ποτήρι ελαιόλαδο

1/3 ποτηριού χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1/2 σφηνάκι κονιάκ

1/2 σφηνάκι ρακί ή τσίπουρο

1 κ.γ. σόδα

1,5 κ.γ. κανέλα

1/2 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη

30 γρ σιμιγδάλι ψιλό

340 γρ αλεύρι ολικής άλεσης

60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

5 κ.σ. στέβια (αναλογία με τη ζάχαρη 1:2)

1 φλ καρύδια χοντροκομμένα

Σιρόπι:

100 γρ. θυμαρίσιο μέλι

1 φλ. κανελόζουμο (2 ξυλάκια κανέλα βρασμένο σε 250 ml νερό)

Εκτέλεση:

Φτιάχνουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει βράζοντας τα υλικά για 3-5'. Έπειτα στύβουμε το χυμό ρίχνουμε μέσα τη σόδα κι ανακατεύουμε πάνω από το μπολ που θα ετοιμάσουμε τη ζύμη γιατί φουσκώνει και χύνεται. Το ρίχνουμε στο μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κονιάκ, τη ρακή κι ανακατεύουμε καλά. Έπειτα θα προσθέσουμε τη στέβια, τα μπαχαρικά και το ξύσμα ανακατεύοντας συνέχεια, Τέλος, αναμειγνύουμε τα αλεύρια και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τ΄αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Χαράζουμε την επιφάνειά τους με πιρούνι, ώστε ν' απορροφήσουν πιο καλά το σιρόπι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Όπως βγάζουμε τα μελομακάρονα ζεστά τα βουτάμε στο σιρόπι και τ' αραδιάζουμε σε πιατέλα. Τους προσθέτουμε τριμμένο καρύδι με λίγη κανέλα και τα πιο τραγανά μελομακάρονα είναι έτοιμα για να τ' απολαύσετε!

Η συνταγή της ημέρας: Μελομακάρονα με στέβια κι αλεύρι ολικής άλεσης!

Καλή απόλαυση! (χωρίς τύψεις!)