Σοκολατένια απολαυστικά τρουφάκια με μερέντα με στέβια, ινδοκάρυδο και ολόκληρο φουντούκι, ιδανικά και για όσους προσέχουν τη γραμμή τους η συνταγή του ewoman για σήμερα!
Αυτές οι σοκολα-σμένες χιονισμένες μπαλίτσες είναι ένα μικρό πείραμα που ΠΕΤΥΧΕ μετά από την επιθυμία της εγκυμονούσας miss StevyA, αρχισυντάκτριας του ewoman.gr που της ...μύρισαν σοκολατένια τρουφάκια με ινδοκάρυδο, αλλά αποφεύγει τη ζάχαρη κι είναι ερωτευμένη με τη στέβια (εξ' ου και το miss StevyA)
Σας τα συνιστώ ανεπιφύλαχτα για να γλυκάνετε άφοβα τις γιορτινές στιγμές σας (κι όχι μόνο!) χωρίς να σκέφτεστε τις περιττές θερμίδες! Θα τα λατρέψετε!
Υλικά:
2 κουβερτούρες με στέβια των 125 γρ
1 μικρή σοκολάτα dark με φουντούκια με στέβια
1 φλ. τσαγιού μερέντα με στέβια
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
1 φλ. τσαγιού γκοφρέτα με φουντούκια
100 γρ μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
30 ολόκληρα φουντούκια (περίπου)
1 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό (προαιρετικά)
Για την επικάλυψη:
1 κούπα ινδοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σπάζουμε την κουβερτούρα και τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μερέντα και ανακατεύουμε καλά.
Θρυμματίζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια τις γκοφρέτες και τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα λιωμένης σοκολάτας-μερέντας ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να παγώσει λίγο (όχι απαραίτητα στο ψυγείο).
Αφού κρυώσει και σταθεροποιηθεί, πλάθουμε μικρά μπαλάκια περικλείοντας ένα ολόκληρο φουντούκι στο εσωτερικό τους και τυλίγουμε με ινδοκάρυδο.
Tip:
Μπορείτε να επικαλύψετε τα τρουφάκια με τρούφα, ή τριμμένα φουντούκια ή αμύγδαλα ή ακόμη και λιωμένη κουβερτούρα, αν δεν σας αρέσει το ινδοκάρυδο!
Καλή απόλαυση!