Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα και φουντούκι!

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα και φουντούκι!

Κουραμπιέδες με σοκολάτα και φουντούκι μια εναλλακτική πρόταση για το πιο παραδοσιακό  χριστουγεννιάτικο γλυκό, η συνταγή που φιλοξενεί το  ewoman ΄σήμερα!

Κολασμένη γκανάς σοκολάτας (με στέβια ) ,  κλεισμένη μέσα σε αχνοχιονισμένες βουτυράτες μπουκίτσες και καβουρντισμένο φουντούκι... Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;;

Αυτούς τους κουραμπιέδες θα τους λατρέψουν τα παιδιά, -μικρά και μεγάλα- κι εσείς θα κλέψετε τις εντυπώσεις όπου κι αν τους προσφέρετε. Κέρασμα ή δώρο!

Υλικά:

Για τους κουραμπιέδες;

500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο (σε θερμοκρασία δωματίου)

220 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. βανίλιας

1 κ.γ. κονιάκ

½ κ.γ. ανθόνερο

1 πρέζα αλάτι

900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

200 γρ. φουντούκι καβουρδισμένο

ανθόνερο για ψέκασμα

άχνη για πασπάλισμα

Για τη γκανάς:

200 γρ. κουβερτούρα με στέβια

3 κ.σ. μερέντα με στέβια

200 γρ. κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη γκανάς λιώνοντας την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη μερέντα και τη κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη.

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα και φουντούκι!

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε πολύ καλά στη δυνατή ταχύτητα, τουλάχιστον για 10' ώσπου ν' ασπρίσει και προσθέτουμε την άχνη, τη βανίλια, το κονιάκ και το ανθόνερο και χτυπάμε άλλα 10' σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.  Προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα και δουλεύουμε απαλά με το χέρι. Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα.

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα και φουντούκι!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 ο C στον αέρα. Βγάζουμε τη γκανάς από την κατάψυξη και και βάζουμε μέσα στο κάθε κουραμπιέ ποσότητα σοκολάτας περίπου στο μέγεθος φουντουκιού.

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα και φουντούκι!

Πλάθουμε προσεκτικά σε μπαλάκια ομοιόμορφα μεταξύ τους και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα και φουντούκι!

Ψήνουμε για περίπου 20'-25'  ανάλογα το φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά κι όχι πολύ γιατί υπάρχει κίνδυνος να πικρίσει η σοκολάτα αν παραψηθεί.  (όταν τους βγάλουμε από τον φούρνο πρέπει να είναι πολύ μαλακοί).

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα και φουντούκι!

Τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε άχνη. Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη και μεταφέρουμε σε πιατέλα!

Η συνταγή της ημέρας: Κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα και φουντούκι!

Εναλλακτικά φτιάξτε τους και με λευκή σοκολάτα!

Καλή απόλαυση!