Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Εντυπωσιάστε τις γιορτές με το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο στο τραπέζι σας, που μάλιστα φτιάχνεται πανεύκολα και με ελάχιστα υλικά! Το ewoman σήμερα σας έχει μια μοναδική και άκρως εορταστική συνταγή που θα κλέψει τις εντυπώσεις! Τόσο ευφάνταστο. τόσο νόστιμο και τόσο εύκολο, τελικά!

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με μερέντα για επιδόρπιο στο γιορτινό τραπέζι, για τον απογευματινό καφέ, ή ακόμη για να το προσφέρετε ως δώρο! Κι αν νομίζετε πως είναι δύσκολο να το φτιάξετε σας έχουμε τα βήματα κι όλα τα μυστικά!

Δεν θα προλάβετε να το εμφανίσετε στο τραπέζι και θα εξαφανιστεί.

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

 

Υλικά:

2 φύλλα σφολιάτας

100 γρ μερέντα (με στέβια για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη)

10-15 φουντούκια ψημένα

1 κρόκο αυγού

καστανή ζάχαρη (προαιρετικά) 

άχνη

10-15 καραμελίτσες smarties

Εκτέλεση:

Απλώστε το 1 φύλλο σφολιάτας στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα και αλείψτε με μερέντα.

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Πασπαλίστε με το τριμμένο φουντούκι και σκεπάστε με το 2ο φύλλο. Κόψτε τη ζύμη σε μορφή χριστουγεννιάτικου δέντρου (τρίγωνο) με κορμό. Χαράξτε και τις δύο πλευρές αφήνοντας το κέντρο του φύλλου άθικτο (ως κορμό).

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Περιστρέψτε κάθε λωρίδα ζύμης με προσοχή.

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Κόψτε ένα αστέρι με τη ζύμη που έχει απομείνει και τοποθετήστε το στην κορυφή και αλείψτε με τον κρόκο αυγού και λίγο νερό. Προαιρετικά πασπαλίστε με λίγη καστανή ζάχαρη. 

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Το μυστικό όπως και για κάθε πίτα με σφολιάτα, είναι στο ψήσιμο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ο C αλλά για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα και να μη πικρίσει η μερέντα, ξεκινήστε με χαμηλή θερμοκρασία (π.χ 100 ο C) και αυξήστε βαθμιαίως μέχρι την τελική προτεινόμενη 180ο C και μέχρι να ροδίσει καλά! (περίπου 20΄).

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

 Όταν κρυώσει λίγο πασπαλίστε με άχνη και επειδή κανένα χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν έχει αξία χωρίς τα στολίδια του, διακοσμήστε με καραμελίτσες smarties.

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Ψήστε ξεχωριστά τα κομμάτια ζύμης που θα περισσέψουν.

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Tips:

Αφήστε το να κρυώσει λίγο, πριν το μεταφέρετε  σε πιατέλα! Αν μείνει, δλδ και δεν εξαφανιστεί!

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Μπορείτε να το φτιάξετε και μπουγάτσα με κρέμα αντί για μερέντα, ή μια νόστιμη μηλόπιτα!

Η συνταγή της ημέρας: Το πιο γλυκό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Φυσικά μπορείτε να το φτιάξετε και με αλμυρή γέμιση. (με σπανακι, τύρι, πράσο, αλλάντικά και τυριά, ακόμη και κοτόπουλο!) 

Ιδέα: Αν βάλετε κάποιο κέρμα μπορεί επάξια να είναι η πίτα που θ' αναδείξει τον τυχερό της χρονιάς! 

Καλές Γιορτές!