Έδεσσα: η Πόλη των Νερών  

Έδεσσα: η Πόλη των Νερών  (pinterest)

Η Έδεσσα βρίσκεται στον νομό Πέλλας και στα αρχαία ελληνικά σημαίνει «Πύργος μέσα στο νερό». Καθόλου τυχαία η συγκεκριμένη ονομασία αφού η πόλη έχει έντονο το στοιχείο του νερού, κατακλύζεται από ποτάμια και καταρράκτες.  Οι καταρράκτες της αποτελούν πόλο έλξης, το τρεχούμενο νερό, η ηρεμία της φύσης σε μαγεύουν και σε καθηλώνουν. Αν θέλεις να ηρεμήσεις και να φύγεις μακριά από όλους και από όλα για ένα σαββατοκύριακο ή ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή αποτελεί ιδανικό προορισμό. Η αρμονία του τοπίου σε συνδυασμό με την ησυχία και τον ήχο του νερού σε γαληνεύουν.

Μια βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και θα συνειδητοποιήσεις την κυριαρχία του πράσινου. Ιδανικό μέρος για οικογένειες αφού τα αμέτρητα πάρκα σε συνδυασμό με τις πλατείες ενδείκνυνται για τα παιχνίδια των παιδιών. Προσφέρει, βέβαια, πολλές εναλλακτικές και για τους νέους καθώς διαθέτει αρκετά καλά μαγαζιά για όλα τα γούστα ενώ έχει και επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση. Οπότε μην ανησυχείς όποια και αν είναι η ηλικία σου το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρεις να κάνεις πολλά σε αυτό το μέρος.

edessa1-ewoman

Αν αγαπάς την αδρεναλίνη και είσαι λάτρης της φύσης, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Οι δραστηριότητες που σου προσφέρονται είναι αμέτρητες όπως εξορμήσεις στα κοντινά βουνά για ράφτινγκ, σκι και πεζοπορία. Πέρα όμως από αυτά με μια μόνο βόλτα μέσα στην Έδεσσα  θα ανακαλύψεις το Βαρόσι με τα σιωπηλά καλντερίμια και τα εκπληκτικά αρχοντικά με την κλασσική Μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Φεύγοντας όμως θα ξέρεις, πως η ιδιαίτερη αυτή πόλη της Μακεδονίας μπορεί να γίνει το εφαλτήριο για πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες κοντινές εκδρομές σε βουνά, ποτάμια και λίμνες.

edessa2-ewoman

Ιδανικός κοντινός προορισμός τα Λουτρά Πόζαρ απέχουν μόνο είκοσι λεπτά από την Έδεσσα. Η περιοχή είναι γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια για την ιαματική δράση των νερών της που πηγάζουν από τα σπλάχνα του βουνού και έχουν σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου. Η ονομασία Πόζαρ στην ντοπιολαλιά σημαίνει κάτω από την φωτιά (Πο=κάτω, Ζαρ=φωτιά). Λίγο ψηλότερα από τις εγκαταστάσεις των Λουτρών Πόζαρ ακολουθώντας ανηφορικό μονοπάτι, θα βρεθείτε στην είσοδο του σπηλαίου που είναι επισκέψιμο.

Σε αυτή την πόλη της Μακεδονίας με τις γειτονιές και τους ζεστούς ανθρώπους έχετε την ευκαιρία να ζήσετε το δικό σας παραμύθι.