Μια πανεύκολη συνταγή που μπορούν να τη φτιάξουν ως και μικρά παιδιά, υπέροχα κι απολαυστικά σφολιατίνια μερέντας, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!
Με 3 μόνο υλικά, μπορείτε να γλυκάνετε κάθε στιγμή της Κυριακής και τη κάθε μέρα των αγαπημένων σας! Ετοιμάζονται πολύ γρήγορα, σε 15' κυριολεκτικά θα τα σερβίρετε ζεστά και λαχταριστά!
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
300-400 γρ. μερέντα
1 κρόκος για επάλειψη
καστανή ή λευκή ζάχαρη ή άχνη
Εκτέλεση:
Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα και αλείφουμε όλη την επιφάνειά της με μερέντα.
Τη σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και πιέζουμε να κολλήσουν καλά. Κόβουμε σε λωρίδες και τις στρίβουμε μια μια, κάνοντας κύκλο κι ενώνοντας τις άκρες τους. Τα αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με καστανή (ή λευκή) ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C 10-15' (αναλόγως το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε τραγανά σφολιατίνια με λιωμένη τη μερέντα, σωστή κόλαση!
Tips: Μπορείτε να μην πασπαλίσετε με ζάχαρη πριν ψηθούν τα σφολιατίνια και να τα πασπαλίσετε με άχνη αφού ψηθούν!
Αν τα βάλετε περιμετρικά σε στρόγγυλο ταψάκι θα φτιάξετε ένα σφολιάτινο στεφανάκι!
Καλή απόλαυση!