Ζώδια και χωρισμός: Πώς αντιδρούν και με ποια τραγούδια ταυτίζονται!

Ζώδια και χωρισμός: Πώς αντιδρούν και με ποια τραγούδια ταυτίζονται!

Μη μου πείτε πώς είστε τίποτα «υπεράνω»  και δεν θα θέλατε να ξέρετε πώς αντιδρούν οι πρώην όταν τους χωρίζετε ή σας χωρίζουν, γιατί δύσκολα θα σας πιστέψω! Αλήθεια τώρα, δε θέλετε να ξέρετε πώς συμπεριφέρονται; Πώς αντιδρούν; Με ποια άσματα του Πενταγράμμου  ταυτίζονται;

Αυτό που έχω να σας πω εγώ, είναι ότι όλο αυτό  δεν έχει να κάνει μόνο με την προσωπικότητά τους, αλλά  και με το ζώδιό τους και το ewoman είναι εδώ για να σας ανοίξει τα μάτια αποκαλύπτοντας αλήθειες μεν, με χιουμοριστικό ύφος δε! (έτσι είναι πιο...ανώδυνες!) Σίγουρα σε κάποιες θ' αναγνωρίσετε και τον (χωρισμένο) εαυτό σας!

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός όταν χωρίσει και αφού καταφέρει να σηκωθεί απ' τα πατώματα, θα πνίξει τον καημό του στα ποτά παίρνοντας σβάρνα όλα τα ξενυχτάδικα. Ακόμη κι αν είναι αυτός που έχει επιλέξει τον χωρισμό, θα γίνει ένα με τα καψουροτράγουδα τύπου «Μόνος αργά μεσάνυχτα», (για το χρόνο του που πήγε στράφι, μαζί σου), θ' αναποδογυρίσει τραπέζια στο «Τι σταυρό κουβαλάω, με ρωτάνε οι φίλοι…»  θα κάνει ζημιές αλλά κυμπάρικα θα πλε-ρώ-νει, ακόμη κι αν δεν του το επιτρέπουν τα βαλάντιά του και όταν γυρνάει λιώμα στο σπίτι με κενά μνήμης θα  ψάχνει ένα «φιλαράκι να τον αγαπά στ' αλήθεια», μέχρι να δώσει ο Θεός να σε γυρίσει πίσω ή να σε ξεχάσει σε νέα αγκαλιά!

ΤΑΥΡΟΣ

Επειδή ακριβώς δεν είναι και ο καλύτερος στο να ξεπερνά έναν χωρισμό, ο Ταύρος θα το κάνει κι αυτό μεθοδικά...Θα χωρίσει μετά από πολλή και ώριμη σκέψη και αγκαλιά με τον εγωισμό του θα προσπαθεί μετά κόπων και βασάνων να δείχνει ψύχραιμος και για να σε ιντριγκάρει μέχρι τελικής πτώσεως,  θα γλεντοκοπάει με το «Απαλλάχτηκα από σένα...και με πιο όμορφη αγάπη τώρα πιάστηκα!». Αν τον χωρίσεις εσύ, τότε είναι που δεν πρόκειται να παραδεχτεί ποτέ ότι τον έτσουξε ο χωρισμός ενώ θα βάλει τα δυνατά του να σε κάνει μετανιώσεις για το λάθος σου και να γυρίσεις παρακαλώντας γονυπετής, μόνο και μόνο για να πάρει την ικανοποίηση να σου πει: «Τώρα είναι αργά, αγάπη μου γλυκιά!» Ε! Ας πρόσεχες που έμπλεκες!

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όπως και σε όλα του, κάθε Δίδυμος που σέβεται τον εαυτό του, έχει και δείχνει δυο προσωπικότητες να το πω; δύο όψεις να το πω; μία αλλά παντελώς διχασμένη να το πω; ακόμη κι όταν χωρίζει! Μια το παίζει δράμα, μια κωμωδία κι ούτε ο ίδιος δε ξέρει αν πονάει και πόσο, τελικά... αφού «Δυο φωνές του φωνάζουν, δυο φωνές τον τρομάζουν…» Διατυμπανίζει παντού πόσο καλά είναι και πόσο ανακουφίστηκε με τον χωρισμό, ξελαρυγγιάζεται τραγουδώντας το «Μην ξαναρθείς ποτέ ποτέ, ούτε σε όνειρο…», αλλά όταν μαζευτεί σπίτι, κάνει μνημόσυνο σε κάθε αντικείμενό σου  που ξέχασες να πάρεις φεύγοντας... Αυτό θα κρατήσει μέχρι να σε ξεπεράσει μ' έναν νέο έρωτα, που δε θ' αργήσει να βρει...Ε! μη σοκάρεσαι! Για Δίδυμο μιλάμε...

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο χωρισμός για έναν Καρκίνο είναι από τα πράγματα που πολύ δύσκολα θα διαχειριστεί! Ακόμη κι αν όταν ήσασταν μαζί δεν τρελαίνονταν κιόλας, αφού  χωρίσετε θ'  αναπολεί κάθε όμορφη μικρή στιγμή σας και θα βαλαντώνει στο κλάμα και τη μιζέρια...Θα κλάψει...Θα ξανακλάψει...Θα ξαναματακλάψει! και τα «Ξημερώματα θα δίνει δικαιώματα…», στέλνοντας σωρηδόν μεθυσμένα μηνύματα που δε θα βγάζεις νόημα , αφού θα περνάει από το «Γύρνα πίσω θα πεθάνω» στο «Μη γυρίσεις ξανά!»  σε χρόνο ντε τε! Όπου βρίσκεται και στέκεται θα λέει το παράπονό του «Που τον άφησες μονάχο του σ’ αυτή τη ζήση…» (ω! ναι! Ζαγοραίος!!) κι ευτυχώς που είναι ψυχούλα κι έχει φίλους που θα του σταθούν μέχρι να το ξεπεράσει και να προχωρήσει...(μετά από κάμποσα χρονάκια δλδ...χα! αστειάκι!)

ΛΕΩΝ

Δε θες να ξέρεις σε τι κατάσταση θα βρεθεί το λιοντάρι αν τολμήσεις να το χωρίσεις εσύ και φυσικά ποτέ δε θα μάθεις! Το κυριότερο πρόβλημα του χωρισμένου Λέων είναι η πληγωμένη υπερηφάνεια του που αντικατοπτρίζεται περίτρανα στην κατσιασμένη χαίτη του που δεν κυματίζει πια ανέμελα, «Εξαιτίας σου...»  Μα πώς το κατάντησες κοτζάμ λιοντάρι! να μεθοκοπάει μερόνυχτα ακούγοντας λαϊκά άσματα τύπου: « Ώρα να πηγαίνω, δεν έχω θέση πια εδώ...»  και «Βρέξε ουρανέ εγωισμό, να μη με δει που κλαίω…»  (και δεν συμμαζεύεται). Δύσκολο να συμβεί, αλλά αν αποφασίσει ότι εν τέλει σε θέλει πίσω, θα καταστρώσει σχέδιο που θα ζήλευε κι ο πιο χαρισματικός στρατηγός και δεν θα υποχωρήσει μέχρι να πετύχει τον σκοπό του έστω κι αν δε μείνει ούτε τρίχα στην κεφαλή του! Λιοντάρι είναι αυτό...!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Όπως και τα πάντα στη ζωή του ο Παρθένος θα προσπαθήσει να εκλογικεύσει και το χωρισμό! Θα προβεί σε υπερ-αναλύσεις κάθε δεδομένου, για να καταλήξει σε λογικά συμπεράσματα βάσει της δικής του μόνο, εντελώς τετράγωνης λογικής! «Λογικά να φύγει πρέπει, με γενναία βήματα…» Ακόμη κι αν νιώθει βαθιά πληγωμένος-πικραμένος-εξοργισμένος-συγχυσμένος, δε θέλει να τον λυπηθεί κανείς κι όχι δε θα σου κάνει τη χάρη να σε διεκδικήσει-παρακαλέσει. Ούτε καν θ' ασχοληθεί, θα ξεχάσει κι ότι υπάρχεις μη σου πω! Αφού φύγεις, θα τακτοποιήσει-οργανώσει το σπίτι κατά πως γουστάρει, για είναι επιτέλους λειτουργικό (!) και θα σου «Βάλει σε μια τάξη τα ασυμμάζευτά»  σου,  ανά χρώμα, μέγεθος και υφή σε αντίστοιχες κούτες, ενώ θα φροντίσει να λείπει όταν έρθεις να τα πάρεις! Περίμενες τίποτα άλλο μήπως; 

ΖΥΓΟΣ

Όταν χωρίσει ο Ζυγός το «ρίχνει έξω»  καθώς βγαίνει στην επιφάνεια η αλήτικη φύση του και σε περίοδο χωρισμού, βιώνει τα καλύτερα ξενύχτια-γλέντια της ζωής του, διαψεύδοντας πανηγυρικά ως και τη λαϊκή αοιδό που για χρόνια προσπαθεί να μας πείσει πως «Οι χωρισμένοι δε γιορτάζουνε ποτέ!»  Δε θ' αφήσει μπαρ για μπαρ και όντας θαμώνας σε κάθε είδους ξενυχτάδικο, θα καταντήσει αλκοολικός, αφού θα κατεβάζει τα σφηνάκια σαν νεράκι (αλλά χαλάλι σου βρε!) ενώ θα συνάψει και κάτι παραπάνω από φιλικές σχέσεις με τους μπάρμαν και τις μπαργούμεν της ευρύτερης περιοχής, συζητώντας μέχρι πρωίας και προσπαθώντας να βρει «Πού να πήγε τόση αγάπη που να χάθηκε;»  (ναι Ρέμος!)  Αυτό που θα τον σώσει, είναι να σπεύσει κάποιος φίλος να τον προξενέψει μπας και ξεκολλήσει, πριν φάει όλη του την περιουσία «Στα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια!»

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αν ένας Σκορπιός βρεθεί στη θέση να χωρίσει χωρίς να το επιλέξει αυτός (πράγμα πολύ δύσκολο!) δε θες να ξέρεις τι θ' ακολουθήσει! Ενώ θα δείχνει μνημειώδη ψυχραιμία απ' έξω, θα 'ναι ηφαίστειο που βράζει μέσα του μέχρι να σε κάνει να σκυλομετανιώσεις που τόλμησες να τον χωρίσεις. Πώς: Έλα που δεν ξέρεις...Για Σκορπιό μιλάμε!! Καταρχάς μη χαίρεσαι, «Για να σ' εκδικηθεί δε θα βάψει –απλά- τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες», θα βάψει όλη σου τη ζωή στις πιο dark αποχρώσεις που ούτε μπορείς να φανταστείς πως υπάρχουν (!) και θα σ' απολαμβάνει να πέφτεις και να μη βλέπεις καν, να σηκωθείς. Στην περίπτωση που αυτός αποφάσισε το χωρισμό αφού πετάξει ότι σε θυμίζει και κάνει κομματάκια ως και την τελευταία ανάμνηση, θα γλεντάει την ελευθερία του για μερόνυχτα σερί!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Χωρισμός με Τοξότη; Καλά μην πάρεις κι όρκο...Όταν βρεθεί στα πρόθυρα του χωρισμού ο Τοξότης, θα μένει εκεί ακριβώς (ναι στα πρόθυρα!) επιμένοντας να εξερευνήσει και ν' αναλύσει κάθε περιστατικό-παρεξήγηση 39.895 φορές μέχρι να καταλήξει στα συμπεράσματά του και ν' αποφασίσει πως πρέπει ν'...αποφασίσει τι θα κάνει! Αν καταφέρετε εν τέλει και χωρίσετε, αλλά σε θέλει πίσω, δεν θα διστάσει να ρίξει τα μούτρα του και να σε διεκδικήσει σθεναρά και με κάθε μέσο, (άλλωστε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!) υπερ-πηδώντας κάθε εμπόδιο και κάγκελα ακόμη, προκειμένου να τον ακούσεις! Αν παρόλα αυτά επέλθει ο χωρισμός, τότε πάει γι' άλλα, καθώς ξέρει καλά πως ο δυναμικός και περιπετειώδης του χαρακτήρας μπορεί να τον βγάλει σε πρωτόγνωρα γκομενικά μονοπάτια στα οποία «Θα ξορκίζει τα χαμένα του τα χρόνια στα καινούργια του σεντόνια!» Εσύ έχασες!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Τι; Χωρίζουν κι οι Αιγόκεροι; Δύσκολο ως και να το πιστέψει κανείς! Εξαιρετικά σταθερός στις σχέσεις του, μπορεί ο μόνος χωρισμός της ζωής του να είναι αυτός με τη συμμαθήτρια στο Νηπιαγωγείο, επειδή μοιράστηκε το κέϊκ της με άλλον νεαρό...Αν είσαι αυτό που θέλει, δε θα ταράξει τη ζωή, την ησυχία και τη ρουτίνα του, επειδή μπορεί να μη ταιριάζετε σε καμιά 14.583 πραγματάκια! Αν πάραυτα χωρίσετε, θα πέσει με τα μούτρα στη δουλειά (προς μεγάλη χαρά των συναδέλφων του!) αφού για να ξεχαστεί, θ' αναλάβει τις αρμοδιότητες-υποχρεώσεις όλων! Αν το μετανιώσεις κι επιστρέψεις, την πάτησες (!) καθώς στο μεταξύ το πιο πιθανό είναι, να έχει πάρει προαγωγή σε περίοπτη θέση και όχι μόνο δεν έχει καθόλου χρόνο ν' ασχοληθεί με τα πισωγυρίσματά σου, αλλά έχει ταυτιστεί πλήρως με το: «Μη γυρίσεις... Τίποτα μη ζητήσεις...Για ένα βράδυ, μη με χαραμίσεις!»

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Υδροχόος πριν καν σκεφτεί ότι θα χωρίσει έχει ήδη έτοιμη τη λίστα με τα υποψήφια πρόσωπα που θα τον ενδιέφεραν για επόμενη σχέση! Ακόμη κι αν υπήρξες κάτι μοναδικό γι' αυτόν, πολύ σύντομα «Δε θα θυμάται ούτε το χρώμα των ματιών σου, ούτε τον ήχο της φωνής σου...» (τι έχει πει κι ο αείμνηστος Διονυσίου!) Ακόμη κι αν έχεις επιλέξει εσύ, το δρόμο του χωρισμού, θα παραμείνει cool και ψύχραιμος και δε θα ρίξει ούτε ένα δάκρυ, ούτε καν για το θεαθήναι! Με λίστα ή χωρίς, θ' ανυπομονεί να ξεκαθαρίσετε  με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλά πολλά, για να προχωρήσει στα επόμενα και καλύτερα που τον περιμένουν και καλά θα κάνεις να κάνεις το ίδιο κι εσύ καθώς δεν υπάρχει ούτε μισή ελπίδα να πισωγυρίσει αν «Έχει τελειώσει και δεν τον έχεις νιώσει…» που λέει κι ο Βέρτης!

ΙΧΘΥΣ

Όχι! Δεν έπρεπε να χωρίσεις τον Ιχθύ, που τόσο σ' αγαπούσε, που γινόταν χαλί να τον πατήσεις, που σήκωνε στους ώμους του τα προβλήματά σου, που...που...που...Όταν χωρίζει ο Ιχθύς νιώθει σαν ψάρι έξω απ' το νερό αφού δεν έχει «Σε ποιόν να πει αυτά που θα ‘λεγε σε σένα!»  Αφού θα περάσει μια φάση, κλαψουρίζοντας στους ώμους των φίλων του, (που του χρωστάνε να του σταθούν όπως κι αυτός πάντα το κάνει) κι αφού θα επιμένει να ωραιοποιεί τα όσα ζούσατε έστω κι αν τον πέταξες σαν στυμμένη λεμονόκουπα, θα ξυπνήσει μια ωραία πρωϊα ανασυγκροτημένος και θ' αποφασίσει να προχωρήσει! Ακόμη κι αν βαθιά μέσα του θέλει να σε κυνηγήσει-διεκδικήσει ξανά, δύσκολα το κάνει και προτιμά ν' απομονωθεί ώσπου να εμφανιστεί νέο ενδιαφέρον στο προσκήνιο, ακούγοντας μέχρι τότε, μετά μανίας, άσματα τύπου: «Αχάριστη καρδιά δεν μ' αγαπάς κι ας ήμουν αγκαλιά να καταλήξεις!»