10 χρήσεις της Coca Cola που δε φαντάζεστε!

10 χρήσεις της Coca Cola που δε φαντάζεστε! (Πηγή PIxabay)

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πίνουν κάθε μέρα Coca-Cola. H Coca Cola, όμως, εκτός από το να μας δροσίζει, έχει κι άλλες χρήσεις, που ούτε καν τις φανταζόμαστε. Ορίστε 10 χρήσεις της Coca Cola που δε ξέρετε!
 

1. Αφαιρεί το πουρί από τη λεκάνη της τουαλέτας
Μπορείτε να καθαρίσετε τη λεκάνη της τουαλέτας ρίχνοντας μέσα Coca Cola. Μετά από καμιά ώρα, το ανθρακικό που περιέχει θα έχει αφαιρέσει το πουρί, αφήνοντας την τουαλέτα σας απαστράπτουσα.
 

2. Αφαιρεί λεκέδες από αίμα

Αφαιρέστε λεκέδες από αίμα βυθίζοντας σε μια λεκάνη που έχει νερό και Coca Cola σε αναλογία 1:1, το ύφασμα και σε λίγο θα δείτε το λεκέ να εξαφανίζεται.
 

3. Αφαιρεί τους λιπαρούς λεκέδες

Το όξινο συστατικό της Coca-Cola είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομάκρυνση λιπαρών λεκέδων από τα υφάσματα ακόμη και γράσου και λάδι μηχανής.
 

4. Απομακρύνει τα έντομα

Μ’ ένα φλυτζάνι ή ένα μπολ Coca Cola απαλλαγείτε από σαλιγκάρια, μέλισσες και μυρμήγκια . Τα έντομα έλκονται αρχικά από τη ζάχαρη, αλλά στη συνέχεια είτε πνίγονται στο υγρό, είτε πεθαίνουν από τα οξέα που περιέχει.
 

5. Σγουραίνει τα μαλλιά

Μπορεί ν’ ακούγεται τρελό όμως μπορείτε να σγουρύνετε τα μαλλιά σας με Coca-Cola. Απλά ρίξτε τη στα μαλλιά σας, αφήστε τη για λίγο και μετά ξεβγάλτε την.
 

6. Ξανοίγει τη βαφή μαλλιών

Ένα ξέβγαλμα με Coca Cola θ’ ανοίξει λίγο το χρώμα της βαφής των μαλλιών σας;
 

7. Αφαιρεί τη σκουριά

Τα οξέα που περιέχονται στην Coca-Cola βοηθούν στην απομάκρυνση της σκουριάς από τα μέταλλα. Απλά μουλιάστε για λίγο το μέταλλο μέσα στο αναψυκτικό και μετά τρίψτε το.
 

8. Αφαιρεί την τσίχλα απ’ τα μαλλιά

Σε περίπτωση που σας κολλήσει ποτέ τσίχλα στα μαλλιά, μην τρέξετε για ένα υποχρεωτικό κούρεμα. Ρίξτε λίγη Coca Cola και αφήστε τη για μερικά λεπτά. Η τσίχλα θα φύγει πολύ εύκολα.

 

9. Απομακρύνει τις οσμές.

Αν κάτι μυρίζει όπως η βενζίνη ή το αέριο, βυθίστε το σε ένα μείγμα νερού και Coca-Cola με αναλογία 1:1, πριν το πλύνετε. Το αναψυκτικό θα βοηθήσει και στην εξάλειψη άλλων άσχημων οσμών, όπως του ψαριού.

 

10. Καθαρίζει τα χάλκινα σκεύη

Εάν τα χάλκινα σκεύη σας έχουν χάσει τη λάμψη τους, απλά μουλιάστε τα σε Coca-Cola για καμιά ώρα. Τα οξέα του αναψυκτικού θα κάνουν τα σκεύη να γυαλίσουν χωρίς τρίψιμο.

 

Δε ξέρω για εσάς, αλλά εγώ θα σκεφτώ σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσω ν’ αγοράζω την Coca Cola για να τη πιω…

Θ’ αλλάξει θέση στο σπίτι… κι απ’ το ψυγείο θα μετακομίσει στο ντουλάπι του μπάνιου!