Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά muffins με μαρμελάδα

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστά muffins με μαρμελάδα

Κυριακή πρωί και είναι όλοι σπίτι. Γιατί να μη τους κακομάθω λιγάκι; Συνήθως, τα Σαββατοκύριακα που ο χρόνος είναι λίγο περισσότερος, μου αρέσει να μπαίνω στην κουζίνα και να φτιάχνω για όλους πρωινό. Όχι κάτι δύσκολο και σίγουρα όχι κάτι χρονοβόρο. 

Όσες διαβάζετε καιρό το eWoman, ξέρετε πως αγαπώ να κάνω αναζήτηση στο Pinterest ή στο Instagram. Στο Pinterest, λοιπόν, που έχω ξαναπεί πως έχει τα πάντα, βρήκα μια πολύ γρήγορη και πολύ εύκολη συνταγή για muffins. Να πω και την αλήθεια, βοήθησε αρκετά η φωτογραφία. Ψήθηκα που λέτε, και χθες Σάββατο, ξεχύθηκα στο super market να πάρω τα απαραίτητα.

Λίγα και οικονομικά:

200 γρ. μαλακωμένο βούτυρο

200 γρ. καστανή κρυσταλλική ζάχαρη

3 αυγά

300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. γιαούρτι

½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. σόδα

250 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο (διαλέξτε όποια θέλετε) 

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα και αλάτι

Και η εκτέλεση, παιχνιδάκι!

Ξεκινάτε, βάζοντας τα χαρτάκια των muffins στις θήκες ή σε κάποιο ταψάκι που σε βολεύει. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160, στον αέρα. Χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα και μετά προσθέτετε τα αυγά. Μετά βάζετε το αλεύρι, το γιαούρτι, το μπέικιν και τη σόδα και ανακατεύετε καλά. Γεμίζετε τα χαρτάκια με το μείγμα και το ψήνετε για 25 λεπτά. Τα βγάζετε όταν δείτε πως έχουν πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και τα ακουμπάτε για να δείτε αν είναι σταθερά. Τα αφήνετε περίπου 10 λεπτά να κρυώσουν και βγάζετε τα χαρτάκια. Την ζάχαρη άχνη τη ρίχνετε όσο είναι ακόμα ζεστά. Αφού πια, έχουν κρυώσει, με ένα χωνί βάζετε τη μαρμελάδα, από κάτω.

Στο δικό μου σπίτι τα εκτίμησαν. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και στο δικό σας. 

muffins-ewoman