ΜΑΝΑ : Το ιερότερο πρόσωπο

ΜΑΝΑ : Το ιερότερο πρόσωπο

Η μάνα είναι το ιερότερο πρόσωπο.  Να τη σέβεσαι και να την αγαπάς μέχρι να φτάσεις στο άπειρο. Αποτελεί το άτομο που σου πρόσφερε σάρκα από την σάρκα της, πνοή από την πνοή της.

Σε κουβάλησε μέσα της 9 μήνες καρτερικά,  χωρίς να παραπονεθεί για την ύπαρξή σου. Σε κουβαλάει στη ψυχή της από το πρώτο δεύτερο που έμαθε την ύπαρξή σου,  μέχρι το τελευταίο της ζωής της.

Η σχέση μητέρας παιδιού είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα ανιδιοτελούς  αγάπης.

Πολλές φορές προσπαθεί να δείξει ψύχραιμη , σκληρή και σταθερή. Όμως έχει κλάψει πολλές φορές για εσένα. Άλλες από χαρά, άλλες από λύπη, άλλες από καμάρι . Την έχεις πληγώσει σίγουρα ποικίλες φορές και για πλείστους λόγους. Όταν της αντιμιλάς, γιατί σου θέτει όρια όσο είσαι παιδί ή σε μαλώνει, πάντα όμως για το καλό σου. Όταν πλέον ως ενήλικας σε εκνευρίζει κάποιες φορές η ηλικιωμένη μητέρα σου και εσύ της αντιμιλάς, τότε πονάει… πονάει πιο πολύ από όταν σε γέννησε.

Την προβληματίζει η συμπεριφορά σου, φοβάται μήπως δεν σε γαλούχησε σωστά .

Αναρωτιέται τι λάθος έχει κάνει, αυτό που αποζητά από εσένα είναι μόνο η αγάπη κι ο σεβασμός. Μια μάνα δεν μπορεί να πάψει να αγαπά , γεννήθηκε για να σε προστατεύει . Έπαψε να είναι γυναίκα όταν γεννήθηκες και έγινε μητέρα. Σκέψου πριν της φερθείς άσχημα,  πόσο υπέφερε. Ήταν μάνα, γυναίκα, εργαζόμενη, αδελφή, φίλη, νοικοκυρά ( παραδέξου το μέχρι και υπηρέτριά σου), δασκάλα , οδηγός. Ο ίδιος ο θεός για σένα στην γη.

Συλλογίσου πως έχει πράξει πάμπολλες θυσίες για χάρη σου. Ξεκινάω από την πιο μικρή θυσία της. Εκείνο το τελευταίο κομμάτι σοκολάτας στο πρόσφερε απλόχερα κι όμως το ήθελε. Σου έδινε οτιδήποτε δικό της μόνο και μόνο για να γελάς, λόγου χάρη ρούχα, κοσμήματα, ό,τι  λογιάζει ο νους σου δεν δίστασε να στο προσφέρει. Θυσίασε για σένα όνειρα, νιάτα, χρόνο , φίλους, σπουδές, καριέρα,  ευκαιρίες, ξεκούραση και ένα σορό άλλα πράγματα. Αν όχι όλα αυτά μαζί σίγουρα κάτι από όλα  το έχασε.

Πριν στεναχωρήσεις την μητέρα σου να θυμάσαι πως θα έρθει κι η σειρά σου. Τότε θα σκεφτείς τι σφάλμα έκανες . Πριν την κρίνεις για τις συμβουλές και τους κανόνες που σου θέτει,  θυμήσου ότι αναζητά ακατάπαυστα την ευτυχία και ευεξία σου. Έχει ζήσει παραπάνω από εσένα και ξέρει λίγα περισσότερα . Να την αγαπάς χωρίς τέλος , είναι το ιερότερο πρόσωπο στη γη, το μεγαλύτερο θεόσταλτο δώρο.

Να τη σέβεσαι, όπως εκείνη εσένα!