Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς με σοκολατένια επικάλυψη

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς με σοκολατένια επικάλυψη

Το πιο παραδοσιακό γλύκισμα με ελάχιστα υλικά που φτιάχνεται στο πι και φι και προσφέρεται όλες τις ώρες και σε κάθε περίσταση, νηστίσιμος ή μη, σιμιγδαλένιος χαλβάς με άρωμα γιαγιάς η συνταγή του ewoman για σήμερα!

Με σοκολατένια επικάλυψη που θα λατρέψουν μικρά και μεγάλα… παιδιά!

Υλικά:

Για το χαλβά:

2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 χούφτα αμύγδαλα καβουρδισμένα

4 φλιτζάνια νερό

1 ξυλάκι κανέλα

φλούδα 1 λεμονιού

Για την επικάλυψη:

1 κουβερτούρα

100 ml κρέμα γάλακτος

1/3 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα

1 κ.γ. μαργαρίνη

λίγο ινδοκάρυδο για στόλισμα (προαιρετικά) 

Εκτέλεση:

-Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού ζεσταθεί καλά ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα και συνέχεια. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύουμε ώστε να μη μαυρίσει πολύ το σιμιγδάλι.

-Όταν ξανθύνει αρκετά το σιμιγδάλι, προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και το παίρνουμε απ' τη φωτιά. Στο μεταξύ σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και ένα ξυλάκι κανέλας. Το αφήνουμε να βράσει ενώ το ανακατεύουμε συχνά.

-Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με μεγάλη προσοχή γιατί μπορεί να πεταχτεί το σιμιγδάλι. -Όταν ρίξουμε όλο το σιρόπι, ανακατεύουμε ώσπου να πιει’ το σιμιγδάλι όλο το σιρόπι και να ‘δέσει’ το γλυκό. -Όταν το μείγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς μας είναι έτοιμος! Τον στρώνουμε σε μία φόρμα, τον πατάμε καλά για να είναι ομοιόμορφος και τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

-Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζαχαρούχο ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν, περιχύνουμε το χαλβά κι απολαμβάνουμε τη κολασμένη γεύση του!

Η συνταγή της ημέρας: Χαλβάς με σοκολατένια επικάλυψη

Καλή απόλαυση!!

Tip:

Μπορούμε να φτιάξουμε το χαλβά νηστίσιμο. Σ΄αυτή την περίπτωση λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε 1 κ.γ. σπορέλαιο μόνο.