Η βιβλιοπρόταση του ewoman: Τα καλύτερα βιβλία του μήνα

Η βιβλιοπρόταση του ewoman: Τα καλύτερα βιβλία του μήνα

Όπως κάθε προηγούμενο μήνα, έτσι και αυτόν, δεν θα μπορούσαμε να σας αφήσουμε παραπονεμένους –νες αποζητώντας τα καλύτερα αναγνώσματα που μας σαγήνευσαν και μας συντρόφευσαν από τις κρύες νύχτες του χειμώνα μέχρι τα γλυκά ανοιξιάτικα απογεύματα. Αυτόν τον μήνα, δύο ήταν τα βιβλία που μαγνήτισαν την προσοχή μου και ταξίδεψα με προσήλωση στις σελίδες τους, απολαμβάνοντας τις διηγήσεις που περιείχαν. Πάμε λοιπόν  να τα δούμε αναλυτικότερα.

Οι μούσες της σιωπής, Άννα Νικόλ Μανιάτη:

Ο αναγνώστης παρακολουθεί στωικά και με περίσσιο ενδιαφέρον την μοίρα προσωποποιημένη υπό την μορφή μιας γυναίκας να υφαίνει το υφαντό της συνδυάζοντας τέσσερεις κλωστές που οφείλουν να διαγράψουν την μεμονωμένη πορεία τους πριν ενωθούν χάριν του σχεδίου της, ενώ και από τις τέσσερεις οφείλει να περάσει σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα μία χρυσοκλωστή που θα αναδέψει και θα σημαδέψει παράλληλα την πορεία τους. Σε ένα παράλληλο σύμπαν με αυτό της μοίρας, τέσσερεις γυναίκες με τελείως διαφορετικό υπόβαθρο και κοινωνικό στάτους, φαίνονται εντελώς ασύνδετες μεταξύ τους. Μολαταύτα στην πρώτη τους τυχαία συνάντηση αισθάνονται ένα αδιαμφισβήτητο δυνατό δέσιμο, μια σχέση οικειότητας σαν να γνωρίζονταν χρόνια. Το κοινό αυτό αίσθημά τους, τους ωθεί στο να επιδιώξουν να ξαναβρεθούν, οι προσωπικές όμως τραγωδίες που περνά η κάθε μία τις κάνει να ξεχάσουν για λίγο αυτήν την υπόσχεση. Όσο περνούν τα χρόνια και η κάθε μια βρίσκει τον δρόμο της, η μοίρα φτάνει στο να τις ενώσει και πάλι, ενώ δεν αργούν να εντοπίσουν ποιό είναι εκείνο το κοινό που τις δένει για πάντα.

Η εξαφάνιση της νύφης, Ήρα Ραΐση

Το γαμήλιο ταξίδι που ξεκινά με τις καλύτερες των προδιαγραφών για την γνωστή πετυχημένη συγγραφέα Έλια Λίντεν, καταλήγει σε εφιάλτη καθώς η απρόσμενη και μυστηριώδης εξαφάνισή της πυροδοτεί μια σειρά συμβάντων και ενεργειών π ου δεν θα μπορούσε ποτέ της να φανταστεί. Ο αστυνόμος που αναλαμβάνει να ρίξει φως στην υπόθεση, εστιάζει στα γεγονότα εξετάζοντας τους υπόπτους που παρουσιάζονται μετά το άνοιγμα της διαθήκης της. Μα και ο ίδιος ο σύζυγός της ανακαλύπτει πως τελικά δεν γνώριζε την συγγραφέα όσο πίστευε. Ποιοί θα θελήσουν να την εκμεταλλευτούν και ποιοί την νοιάστηκαν πραγματικά; Τι ρόλο διαδραματίζει στην πλοκή του έργου ένα μισοτελειωμένο μυθιστόρημα που δεν έχει προλάβει να ολοκληρωθεί; Ποιός μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν την εξαφάνιση; Ένα βιβλίο που θα θέσει εύλογα ερωτήματα εμβαθύνοντας στις ανθρώπινες σχέσεις πέραν της επιφανειακής τους πλευράς.