Η βιβλιοπρόταση του Ewoman: «Αγνή» της Δικαίας Μαραβέλια

Η βιβλιοπρόταση του Ewoman: Αγνή

Όσοι έχουν την τύχη να τη γνωρίζουν, ξέρουν πως εδώ και καιρό στη ζωή της Δικαίας Μαραβέλια υπάρχει η Αγνή. Η Αγνή μου, τη λέει συγκεκριμένα και τώρα ήρθε η στιγμή να τη συστήσει στο αναγνωστικό κοινό.

Το νέο βιβλίο της ταλαντούχας συγγραφέα της Σύμης, της Δικαίας Μαραβέλια, που τιτλοφορείται «Αγνή»  και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή, ήρθε και είναι σίγουρο πως θα αγαπηθεί όπως του πρέπει...

«Ήταν από πάντα καθώς ήθελαν οι άλλοι και καθώς πρέπει, πάλι γι’ αυτούς. Σαν τις κούκλες της, όμορφες, στη σειρά, με τα λουλουδάτα φουστάνια τους στρωμένα τέλεια στο άψογο σώμα τους. Θα αργούσε πολύ να γίνει «καθώς εκείνη». Η Αγνή μεγάλωνε, και μαζί της μεγάλωνε και το θεριό· γινόταν ένα με την απόγνωση που της είχαν φορέσει. Την έντυναν κάθε μέρα με λογής λογής ενοχές, φόβους, καλά καμουφλαρισμένους σε λέξεις-παγίδες».

Μια κατάρα κατατρέχει την οικογένειά της εδώ και μισό αιώνα. Άνθρωποι πεθαίνουν μυστηριωδώς και άλλοι βογκούν από τον πόνο,  χωρίς προφανή λόγο. Η Αγνή υπομένει στωικά τα βάσανα και τη στεναχώρια, ώσπου έρχεται το τελειωτικό χτύπημα. Καταρρέει και φτάνει στα όρια της κατάθλιψης. Και τότε…

Η «Αγνή» είναι ένα σύγχρονο παραμύθι, με «ωραίες κοιμωμένες», μάγισσες αλλά και αγγέλους. Οι πρωταγωνιστές γίνονται μέρος μιας ιστορίας πανανθρώπινης, αρχετυπικής, που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Δεν υπάρχει χώρος για ελεύθερη βούληση εδώ· παίζουν απλώς τους ρόλους που επιβάλλει η μοίρα.

Υπάρχει κάτι που μπορεί να τους ξυπνήσει από τον λήθαργο; Άραγε, είναι ικανή η αγάπη να λύσει τα μάγια;

agn

Η Δικαία Μαραβέλια γεννήθηκε και ζει στην όμορφη Σύμη, με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά της. Ασχολείται ενεργά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στο νησί, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η μεγάλη της αγάπη είναι η συγγραφή.

mar

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Σήμερα μετρά́ στη συγγραφική́ της συλλογή ένα μυθιστόρημα.

Το 2017 αποδέχτηκε την πρόσκληση-πρόκληση του Εμμανουήλ Κ. Μοράρη για τη συγγραφή του «Εκύλησε το τέτζερι κι ήβρε το καππάκι». Με το μολύβι και τις αναμνήσεις της ως όπλα, ξεδιπλώνοντας κάθε θύμηση και συναίσθημά της, δημιούργησε κάτι περισσότερο από ένα τυπικό́ βιβλίο μαγειρικής, ένα μικρό γευστικό ημερολόγιο.

Όλες οι δραστηριότητες της συγγραφέα σχετίζονται με τη Σύμη, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τον τόπο καταγωγής της.