Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια φρικασέ με ταχινολέμονο

Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια φρικασέ με ταχινολέμονο

Ένα νηστίσιμο και ιδιαίτερο έδεσμα φιλοξενεί σήμερα το ewoman! Μανιτάρια πλευρώτους φρικασέ με ταχινολέμονο! Γιατί και σε καιρό νηστείας δεν πρέπει να στερούμαστε νοστιμιάς!

Υλικά:

500 γρ μανιτάρια πλευρώτους

μαρούλι κατά βούληση

φρέσκα κρεμμυδάκια

άνηθο

1 κ.σ. ταχίνι

χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε καθαρίσει και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο. Μόλις μαραθούν,  προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια κομμένα και τα μαρούλια .Σκεπάζουμε με ζεστό νεράκι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Διαλύουμε το ταχίνι με τον χυμό του λεμονιού. Στην αρχή δείχνει σαν να κόβει αλλά εμείς συνεχίζουμε, προσθέτουμε σιγά σιγά ζωμό από το φαγητά μας, ακριβώς όπως κάνουμε με το αυγολέμονο. Τέλος ρίχνουμε το ταχινολέμονο στην κατσαρόλα και την κουνάμε να πάει παντού και...

Καλή όρεξη!