Το Ewoman πάει θέατρο:Όταν τα χελιδόνια κλαίνε

Το Ewoman πάει θέατρο:Όταν τα χελιδόνια κλαίνε

«Όταν τα χελιδόνια κλαίνε»… Μήπως να μην μένουμε αδρανείς;

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Αφρικανικής Πολιτιστικής Πολιτικής,  Mike van Graan,  βαθιά ευαισθητοποιημένος από το προσφυγικό ζήτημα, τις διακρίσεις, την εκμετάλλευση και  τις κακουχίες που βιώνουν οι Αφρικανοί εντός και εκτός Αφρικής, συνέγραψε ένα ακόμα πολυσυζητημένο θεατρικό έργο, με τίτλο «Όταν τα χελιδόνια κλαίνε». Προφανώς κανένα πραγματικό, πετούμενο χελιδόνι δεν κλαίει. Ως σύμβολο όμως της αποδημίας, μπορεί να παραλληλιστεί με ανθρώπους που κλαίνε, έχουν κλάψει και προσεύχονται να αποδημήσουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι τρεις παράλληλες ιστορίες που μας εξιστορούνται στο «Όταν τα χελιδόνια κλαίνε», ενώνονται και πλέκονται αριστοτεχνικά κάθε Παρασκευή στις 19.30 και κάθε Σάββατο στις 21.30 στο θέατρο Αγγέλων Βήμα σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά.

Εκτυλίσσονται η μια μέσα στην άλλη σε τρεις χώρες και σε τρεις ηπείρους. Η πρώτη μας ταξιδεύει κάπου σε ένα δάσος της Αφρικής,  κοντά σε ένα φτωχικό χωριό για τη συντήρηση του οποίου παλεύουν όλοι, με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους. Έτσι, η απαγωγή ενός εύπορου Καναδού δασκάλου, είναι λογική για τους στρατιώτες του χωριού. Στη δεύτερη ένας Σομαλός επιχειρηματίας μπαίνει νόμιμα στην Αμερική, αλλά οι υπεύθυνοι σε ένα γραφείο εισόδου μεταναστών προκατειλημμένοι και με στεγανά, του απαγορεύουν τη διαμονή. Τρίτη και φαρμακερή ιστορία, η παράνομη, πολυτάραχη και αιματηρή είσοδος δύο δασκάλων από την Ζιμπάμπουε, στην Αυστραλία.

Το Ewoman πάει θέατρο:Όταν τα χελιδόνια κλαίνε

Ένα ρεαλιστικό έργο, γεμάτο σκληρές αλήθειες, παίρνει σάρκα και οστά με ένταση, δυνατά και εναλλασσόμενα συναισθήματα, βγάζοντας στη φόρα όλα τα κακώς κείμενα. Οι σκηνοθετικές οδηγίες του Θοδωρή Βουρνά, για ακόμη μια φορά αντάξιες των περιστάσεων, καθώς οι θεατές κατόρθωσαν να αντιληφθούν την σημαντικότητα των καταστάσεων με αμείωτο ενδιαφέρον. Οι ηθοποιοί Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Παρασκευόπουλος, Άγγελος Ανδριόπουλος, απέδειξαν ότι οι έντονες εναλλαγές ρόλων θύτη και θύματος επί σκηνής, μπορεί να πετύχει με καλή συνεργασία, χημεία επιμονή και αφοσίωση.

Το Ewoman πάει θέατρο:Όταν τα χελιδόνια κλαίνε

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Συγγραφέας: Mike van Graan

Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς, Βασίλης Τζιώκας

Σκηνικά: Κασσιανή Λεοντιάδου

Κοστούμια: Κασσιανή Λεοντιάδου

Μουσική: Βασίλης Τζιώκας

Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας

Παίζουν: Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Παρασκευόπουλος, Άγγελος Ανδριόπουλος

Τιμές Εισιτηρίων:12€ (κανονικό), 10€ (μειωμένο), 5€ (ατέλεια)

Διάρκεια Παραστάσεων: Από 29 Μαρτίου έως Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Πληροφορίες: Κρατήσεις θέσεων: 210 5242211

Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή στις 19.30 και κάθε Σάββατο στις 21.30

Φωτογραφίες: Ιάσονας Κονταίος

Βοηθός Σκηνοθετη: Αλεξάνδρα Μηλιώνη – Γιάννης Σίμος