Eman says: Για το Cartier Tank Solo, τα λόγια είναι περιττά

Eman says: Για το Cartier Tank Solo, τα λόγια είναι περιττά

Για την Cartier δε χρειάζεται να γράψω πολλά.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1847, από τον κοσμηματοπώλη Louis-François Cartier. Οι τρεις γιοι του που την ανέλαβαν το 1899, την έκαναν παγκοσμίως γνωστή.

Η οικογένεια Cartier κατείχε την ιδιοκτησία μέχρι το 1964. Τώρα πλέον ανήκει στο Richemont Group. Αν και ξεκίνησε ως «Το κοσμηματοπωλείο των Βασιλειάδων» δεν άργησε να μπει και στον χώρο της ωρολογοποιίας με το Santos το 1904. Από τότε έχει δημιουργήσει υπέροχες σειρές, όπως οι Tank, Ballon Bleu και Calibre.

Το ατσάλινο ρολόι που βλέπετε, είναι από την κλασική σειρά Tank, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 2004. Είναι το μικρότερο της σειράς, με το μέγεθος της κάσας να είναι στα 31 χιλιοστά. Ο μηχανισμός είναι Quartz, λειτουργεί με μπαταρία. Οι μηχανισμοί Quartz εμφανίστηκαν στον χώρο το 1970-1980, αρχικά με το Astron της Seiko. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι φτηνότεροι και πιο ακριβείς. Τότε άρχισε να δημιουργείται μια τεράστια κρίση στα μηχανικά ρολόγια. Παρ' όλα αυτά, τα μηχανικά χειροποίητα ρολόγια με την πάροδο του χρόνου κράτησαν το στάτους τους ως χειροποίητα έργα τέχνης.

r

Eίναι αδιάβροχο στα 30 μέτρα, που και πάλι θα πω, ότι δε σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για καταδύσεις. Η κορώνα έχει ένα συνθετικό σπινέλιο. Ο σπινέλιος είναι ένα ορυκτό οξείδιο του μαγνησίου και του αργιλίου (αλουμινίου). Έχει κρύσταλλο από ζαφείρι και φοράει δερμάτινο λουράκι, που μπορείτε να το αλλάζετε και μόνες σας. Κλείνει με διπλά ρυθμιζόμενη ατσάλινη μπούκλα.

Άλλες επιλογές είναι το μέγεθος 34.8 χιλιοστών. Το κίτρινο ή ροζ χρυσό. Το ατσάλινο μπρασελέ. Το δερμάτινο λουράκι σε μαύρο, φούξια, ανοιχτό ή σκούρο μπλε, πράσινο, κόκκινο, πορτοκαλί, άσπρο, μπορντό ή καφέ χρώμα.

Eman says: Cartier Tank Solo. Τα λόγια είναι περιττά

Η ενδεικτική «ζημιά» της συγκεκριμένης έκδοσης είναι της τάξεως των 2.400 ευρώ.