Για τον Κωνσταντίνο και την Ελένη που γιορτάζουν και για τους λάτρεις της σοκολάτας κι όχι μόνο, το ewoman φιλοξενεί σήμερα ένα πανεύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου με πλούσια γεύση σοκολάτας.
Κάθε γιορτή αλλά και κάθε περίσταση, η σοκολατίνα αυτή, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες! Φτιάχνεται γρήγορα και συναρπάζει μικρούς και μεγάλους με το ινδοκάρυδο να παντρεύεται τη σοκολάτα δημιουργώντας ένα ασύλληπτο γευστικό αποτέλεσμα!
Υλικά:
3 πακέτα μπισκότα τύπου cookies ή γεμιστά
500 γρ. κρέμα γάλακτος 3,5% λιπαρά
8 κ. σ. άχνη ζάχαρη
3 κ. σ. κακάο σκόνη
1 κρέμα τυριού τύπου φιλαδέλφεια (προαιρετικά)
1-2 κ.σ. πραλίνα (προαιρετικά) για ακόμη πιο σοκολατένια γεύση
1 φλ.τσ. ινδοκάρυδο
1 σοκολάτα κουβερτούρα σε τρίμματα ή νιφάδες
λίγο γάλα (για ράντισμα των μπισκότων)
Εκτέλεση:
Σε μακρόστενο μικρό ταψάκι, ή πυρέξ ή τάπερ, στρώνουμε τα μισά μπισκότα και ραντίζουμε με λίγο γάλα, ενώ στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος, την άχνη και το κακάο για 5-7' περίπου.
Αφού ομογενοποιηθούν καλά και γίνει μια αφράτη κρέμα σαντιγύ, προσθέτουμε και την κρέμα τυριού και την πραλίνα χτυπάμε για 2' ακόμη.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας πάνω στα μπισκότα και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα μπισκότα, (ή τα κομματιάζουμε σε τρίμματα) κι επαναλαμβάνουμε την ίδια με πριν, διαδικασία. (ινδοκάρυδο, κρέμα)
Τέλος τρίβουμε την κουβερτούρα σε νιφάδες και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο!
Τ΄αφήνουμε στο ψυγείο για κάποιες ώρες (ιδανικά για 1 βράδυ ολόκληρο) σερβίρουμε και καλή μας απόλαυση!
Tip:
Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μπισκότα πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας!