Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη πατατόπιτα

Η συνταγή της ημέρας: Πεντανόστιμη πατατόπιτα

Μια πεντανόστιμη τραγανή πατατόπιτα που θα λατρέψετε η συνταγή του ewoman για σήμερα. 

Υλικά:

5 πατάτες βρασμένες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 πράσα ψιλοκομμένα

2 πολύχρωμες πιπεριές σε κύβους

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων και το σωτάρισμα των λαχανικών

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες ή χωριάτικο φύλλο

2 αυγά

1 σουρωτή

λίγο αλατοπίπερο

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε με πιρούνι. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα πράσα με ελάχιστο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ ρίχνοντας αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί στρώνοντας τα μισά φύλλα τα οποία έχουμε λαδώσει, ρίχνουμε το μείγμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα έχουμε λαδώσει. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη σουρωτή και περιχύνουμε την πίτα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω-κάτω αντιστάσεις στους 200 ο C για 50' περίπου. (μέχρι να ροδίσει καλά)

Αν παραλείψετε τα αυγά, η πίτα θα είναι νηστίσιμη.