Η κραυγή μιας 17χρονης φεμινίστριας

Η κραυγή μιας 17χρονης φεμινίστριας

Βλέπω όλα όσα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια μου και οργίζομαι αφάνταστα.

Αυτό το άρθρο αναγνώστη, δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα που έχεις διαβάσει από εμένα. Όσα πρόκειται να ειπωθούν σ’ αυτό, αποτελούν μια κραυγή αγανάκτησης. Αυτό το κείμενο που φέρει την υπογραφή μου είναι μία κατάθεση ψυχής, είναι η εξωτερίκευση των ιδεών μου  όσον αφορά την πατριαρχία και τον σεξισμό που ταλανίζουν βάναυσα την υφήλιο.

Είμαι μια κοπέλα στα 17  και επέλεξα να μην εθελοτυφλώ σε ό,τι συμβαίνει. Σκεφτείτε πόσο θλιβερό είναι το γεγονός, ένα ανήλικο κορίτσι να σας μιλάει για την σοβαρότητα της κατάστασης.

Βαρέθηκες κιόλας; ΜΗΝ κλείσεις το άρθρο θα το διαβάσεις όλο. Αν σέβεσαι τις ανθρώπινες οντότητες θα το κάνεις. Αν σέβεσαι τη γυναίκα οφείλεις να το διαβάσεις.

Καθημερινά παρατηρούμε παθητικά τις οθόνες μας να γεμίζουν από ειδήσεις με τους εξής τίτλους «Καθηγητής ασέλγησε σε μαθήτρια», «Προπονητής αποπειράθηκε να ασελγήσει σε ανήλικη αθλήτριά του», «Πατέρας εξέδιδε την κόρη του», «Ανήλικη αυτοκτόνησε, διότι διατηρούσε σχέση με αρκετά μεγαλύτερό της», «Μητέρα γνώριζε ότι το παιδί της κακοποιείται σεξουαλικά».

Ό,τι  δεν μπορεί να συλλογιστεί ανθρώπινος νους έχει συμβεί εις βάρος ανήλικων παιδιών. Θύματα μιας καλοστημένης πλεκτάνης,  υπό την αιγίδα του σεξισμού.

Αυτό που με αηδιάζει περισσότερο είναι το γεγονός πως κάποιοι εν έτη 2019 στην ελληνική κοινωνία, βγαίνουν και λένε ή αναρτούν στα κοινωνικά δίκτυα δημοσιεύσεις  αποδίδοντας ευθύνες στις κοπέλες -θύματα . Εκφράσεις όπως «Ήθελε και πήγε μαζί του κι ας ήταν μικρή, ο άνθρωπος είναι αθώος», «Ήταν προκλητική», «Αυτή φταίει που τον προκάλεσε, δεν είναι θύμα» , «Άντρας είναι, τι να έκανε;». Γραμμένα μάλιστα με πολύ πιο χυδαίες λέξεις, αγγίζοντας την ωμότητα απροκάλυπτα.

Πώς μπορείτε λοιπόν μερικοί να σκέφτεστε έτσι; Πώς μπορούν να κοιμούνται οι βιαστές παιδιών; Πώς μπορούν να γαλουχούν δικά τους παιδιά; Σκεφτείτε τι θα πουν σ’ αυτά τα παιδιά, με τι παλαιϊκές ιδέες θα οπλίσουν την φαρέτρα των παιδιών τους. Ο κάθε πεπειραμένος ενήλικος που ξαφνικά θεωρεί ότι κατέχει ευθύνη, να μάθει στις φίλες της κόρης του, τον έρωτα . Προσπαθεί και καλά να τις κάνει γυναίκες, αυτός που μεγάλωσε με λανθασμένα στερεότυπα , αντλώντας τα από ταινίες που προβάλλουν τον γκριζομάλλη να βγαίνει με πιτσιρίκες ή τα νεαρά κορίτσια να αποτελούν μόνο κομμάτια κρέατος και το κλειδί για την σαρκική ηδονή.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !

Παρακολουθούμε τα γεγονότα, όμως εθελοτυφλούμε. Μπορεί να συμβεί στο καθένα, μην έχεις την νοοτροπία ότι έλα μωρέ έγινε στο σπίτι του γείτονα στο δικό μου δεν θα γίνει. Αυτός ο διεστραμμένος θείος , πατέρας, οικογενειακός φίλος  κλπ μπορεί να βρίσκεται ήδη μέσα στο σπίτι σου, χωρίς να το γνωρίζεις. Να μην έχει φανερώσει ακόμα τα αποτρόπαια «θέλω» του.  Για αυτό αν ποτέ σου φανεί ένα συμβάν περίεργο, αν καταλάβεις πως μια κοπέλα κακοποιείται, μίλα!

Στο σχολείο μαθαίνουν στα παιδιά πως κυρίως  οι γυναίκες στο μουσουλμανικό κόσμο μαστίζονται από την αδικία από τον σεξισμό από την πατριαρχία. Μαθαίνουν πως μεγαλώνουν σε μία κοινωνία που τα δύο φύλλα καθίστανται ισάξια. Κατά πόσο αυτό αληθεύει όταν το 2019 στην ελληνική κοινωνία εκατομμύρια πολιτών θεωρούν ορθό και εύλογο μια γυναίκα που έχει «αποκλίνουσα» συμπεριφορά, ευθύνεται για την κακοποίησή της. Όταν η κοινωνία διδάσκει υπερηφάνεια στους νέους να χειρίζονται το γυναικείο φύλο, όταν γονείς   μεταμορφώνουν σε φερέφωνα της πατριαρχίας τα παιδιά τους.  Καλλιεργούν αντιλήψεις του τύπου είσαι αγόρι, η γυναίκα σου ανήκει. Δυστυχώς πάμπολλοι είναι εκείνοι που βλέπουν την γυναίκα τους ως ιδιοκτησία τους, καθαρά την χαρακτηρίζουν χωράφι τους. Η γυναίκα φίλοι μου, δεν είναι κτήμα κανενός !

Όσοι θέλουν τα ανήλικα κορίτσια και τις νεαρές κοπέλες αντικείμενα που οδηγούν στη σαρκική ηδονή, όσοι θεωρούν πως τα κορίτσια μπορούν να θαμπωθούν από τα λεφτά και την «πείρα» του μεστού άνδρα βρίσκουν το θράσος να ενοχλούν, να ασελγούν σε αυτές ψυχικά και σωματικά. Διαιωνίζουν τον σεξισμό. Όσοι πάλι με το φτωχό τους μυαλό νομίζουν πως το θύμα ευθύνεται για την κακοποίησή του, διαιωνίζουν την πατριαρχία. Όλοι θαρρούν πως είναι σωστοί, έχουν ποτιστεί με «καθωσπρεπισμό»  και δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους.

Εσύ που επιδιώκεις να ποδηγετήσεις μια κοπέλα σε έρμαιο των αρρωστημένων σκέψεών σου,  για σκέψου λίγο, μπορεί και κάποιος άλλος να φέρεται έτσι στην κόρη ή στην αδελφή σου… Τι δεν σ’ άρεσε τώρα, τα ξένα παιδιά είναι καλά να τα παθαίνουν; Εσύ ανόητε που νομίζεις το γυναικείο φύλο έρμαιό σου μάθε αυτό:

Δεν είμαι ιδιοκτησία κανενός!

Δεν είμαι το παιχνίδι για το διεστραμμένο μυαλό σου!

Δεν είμαι κατώτερή σου!

Δεν με θαμπώνουν «τα λούσα και οι πείρες!»

Το ότι μπορεί να φορέσω κοντές φούστες, ή ανοιχτά μπλουζάκια, δεν σημαίνει ότι προκαλώ ή αποζητώ κάτι από σένα «φιλεύσπλαχνε» και προσφέρεσαι να βοηθήσεις , το ανόητο μυαλό σου είναι  υπαίτιο!

Δεν έχεις δικαίωμα να με κοιτάς πρόστυχα!

Δεν έχεις δικαίωμα να με χλευάζεις!

Δεν έχεις δικαίωμα να με σχολιάζεις με άσεμνες εκφράσεις στον δρόμο!

Απλά σεβάσου με, διότι είμαστε ισάξιοι !

ΕΙΜΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ !

ΤΊΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ!