Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα με μούσμουλα και αχλάδια

Η συνταγή της ημέρας: Μαρμελάδα με μούσμουλα και αχλάδια

Μια μαρμελάδα αλλιώτικη, με μούσμουλα και αχλάδια είναι η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman!

Τα μούσμουλα είναι νόστιμα και δροσερά ανοιξιάτικα φρούτα, Τα καταναλώνουμε ωμά και αποξηραμένα και κάνουμε επίσης πολύ νόστιμες μαρμελάδες και λικέρ!

Υλικά:

1200 γρ ανάμεικτα αχλάδια και μούσμουλα

500 γρ ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

1 κοφτό κ,γλ. κανέλα

1 βανίλια

ξύσμα 1 λεμονιού και ο χυμός του

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά τα φρούτα και τα καθαρίζουμε

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τα φρούτα, το νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου 40' μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ράβδο μπλέντερ

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε τα μυρωδικά με τη μαρμελαδα.

Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να δέσει περίπου 15'.

Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.

Βάζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα καυτή και αναποδογυρίζουμε.

Αφήνουμε ώσπου να κρυώσουν. Διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος! Αφού ανοιχτεί, διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή απόλαυση!