Η Κατερίνα Λέχου πρωθιέρεια στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (Αποκλειστικές Φωτογραφίες)

Η Κατερίνα Λέχου πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας (Αποκλειστικές Φωτογραφίες)

Στα σχέδιά μου ήταν πάντα να καταφέρω κάποια στιγμή να επισκεφτώ την Αρχαία Ολυμπία!

Βέβαια ποτέ δε σκεφτόμουν ότι αυτό θα συμβεί με τον τρόπο που συνέβη, για το λόγο που συνέβη και την χρονική στιγμή που συνέβη!

Το να βρεθείς στην Αρχαία Ολυμπία για τον «χ»  λόγο και την ώρα που κάνεις την «βόλτα»  σου στον αρχαιολογικό χώρο και περπατάς αμέριμνη στο Ολυμπιακό Στάδιο να  «πέσεις»  πάνω στην τελική πρόβα της τελετής Αφής της ολυμπιακής φλόγας, εκτός από πολύ ενδιαφέρον το λες και μεγάλη τύχη!

Είναι απ' αυτά τα πράγματα που συνωμοτεί το σύμπαν να σε φέρει στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή, μιας κι εκατό γνώμες αλλάξαμε με τη φίλη μου από το πρωί της περασμένης Παρασκευής για την ώρα που θα επισκεπτόμασταν το χώρο...

Με μεγάλη μας έκπληξη ανακαλύψαμε «ότι κάτι γινόταν εκεί»   και ζήσαμε την απίστευτη εμπειρία της τελευταίας πρόβας για την τελετή Αφής της Φλόγας, με τις ιέρειες στο ναό της Ήρας και την Πρωθιέρεια την ηθοποιό Κατερίνα Λέχου να κάνει επίκληση στον Απόλλωνα θεό του Ήλιου ν' ανάψει με τις ακτίνες τη δάδα για τη φιλόξενη πόλη του «Πιεονγκτσάνγκ».

Η Ολυμπιακή Φλόγα αποτελεί τον αναντικατάστατο συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους σύγχρονους και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αφετηρία τον Ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας η ανθρωπότητα καλείται να επαναπροσδιορίσει τις πανανθρώπινες αξίες.

Μία φλόγα ανάβει, ένα μήνυμα ξεκινά, μια ελπίδα γεννιέται για παγκόσμια ειρήνη και συναδέλφωση.

Στις 24 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιεονγκτσάνγκ 2018».

Το Ολυμπιακό Φως θα γεννηθεί στο ναό της Ήρας με τον παραδοσιακό όπως πάντα τρόπο, απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου.

Η τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με Πρωθιέρεια την ηθοποιό, Κατερίνα Λέχου και χορογράφο, την Αρτέμιδα Ιγνατίου.

Η φλόγα θα ταξιδέψει επί επτά ημέρες στην Ελλάδα και θα φθάσει στις 31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο  όπου σε ειδική τελετή θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Νότιας Κορέας. Από την Ελλάδα το παγκόσμιο μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης, εκπέμπεται στην Οικουμένη.

Αισθάνομαι τουλάχιστον τυχερή που έζησα την εμπειρία αυτή «έστω και στην πρόβα» και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας!

fl-1-ewoman

fl2-ewoman

fl3-ewoman

fl4-ewoman

fl5-ewoman

fl8-ewoman

fl10-ewoman