Μια φορά γονείς, για πάντα γονείς!

 Μια φορά γονείς, για πάντα γονείς!

Ο… όπως όνειρο

Ένα όνειρο 9 μηνών!

Η μαγεία της αναμονής, η μαγεία να μοιράζεσαι τρυφερές στιγμές γεμάτες συναισθήματα, που αλλάζουν τη ζωή σου για πάντα!

Κ… όπως κοιλίτσα

Ανάμεικτα συναισθήματα παίρνουν σάρκα και οστά μέρα τη μέρα. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, οι μέλλουσες μανούλες αρχίζουν να βιώνουν μια πρωτόγνωρη φάση συμβίωσης και  επικοινωνίας με το έμβρυο.

Οι έγκυες παρατηρούν αλλαγές στο σώμα τους, το στήθος πρήζεται, η κοιλιά δυσκολεύει τις καθημερινές απλές κινήσεις, οι μεταβολές στη διάθεση γίνονται όλο και πιο έντονες

Η κοιλίτσα μετά τον τρίτο μήνα αρχίζει και στρογγυλεύει, δημιουργώντας την κατάλληλη φωλίτσα για το μωράκι σας.

Αισθανθείτε όμορφα με το σώμα σας, φροντίστε το, ενυδατώστε το, φοράτε όμορφα αεράτα ρούχα που δεν σας πιέζουν και δεν σας κάνουν να στριμώχνεστε μέσα τους μανούλα και μωρό!

Δ…όπως διατροφή

Τρώτε απ’ όλα όσο μπορείτε πιο λιτά, φρούτα, τυροκομικά, φάτε και το γλυκάκι σας έχετε χρόνο για το χάσιμο των κιλών, τώρα προτεραιότητα  έχουν άλλα…

Φ… όπως φύγαμε για το μαιευτήριο!

Η πιο γλυκιά στιγμή έφτασε!

Α… όπως αγκαλιά

Δεν υπάρχει ομορφότερος τρόπος αγκαλιάς στον κόσμο, σαν αυτόν! Αυτό το τοσοδούλικο πλάσμα τρυπώνει μέσα στην αγκαλιά σου και προσκολλάται επάνω στο στήθος σου για πρώτη σου και πρώτη του φορά. Μια στιγμή τόσο βαθιά, τόσο γαλήνια, μα και τόσο ευαίσθητη!

Θ… όπως θηλασμός

Συγκεκριμένος τρόπος που θα σου μάθουν για να θηλάσεις το μωρό σου δεν υπάρχει, κάθε μανούλα θα βρει τον δικό της τρόπο, αυτόν που βολεύει τόσο εκείνη, όσο και το μικρό της.

Κάνε κάτι και θα δεις το απόλυτο μεγαλείο της φύσης… φέρε απλά το μωρό με το πλάι, κοντά στο στήθος σου, έκπληκτη θα δεις πως ενστικτωδώς το μωρό θα ανοίξει το στόμα του ψάχνοντας τη θηλή! Απόλαυσε αυτόν τον ήχο που κάνουν τα χειλάκια του την ώρα που πιπιλάει τρώγοντας!

Σ… όπως στοργή

Ένα νεογέννητο που απολαμβάνει τον θηλασμό απομνημονεύει ασυναίσθητα στο είναι του, τη μυρωδιά της μάνας, τη μυρωδιά από το σώμα της, τη ζεστασιά του κορμιού της, νιώθει τους χτύπους της καρδιάς της, νιώθει το απαλό άγγιγμα των χεριών της, ακούει την φωνή της!

Φ… όπως φροντίδα

Ένας καινούργιος κόσμος ξεκίνησε για σένα. Οι πρώτες ημέρες στο σπίτι αρχικά δημιουργούν φόβο και ανασφάλεια, μα σταδιακά επέρχεται η ισορροπία και το ένστικτο είναι πιο δυνατό από οτιδήποτε άλλο πιστεύεις, για το πώς θα κάνεις το οτιδήποτε.

Η φροντίδα για την καθαριότητα του μωρού, από την αλλαγή της πάνας, το μπάνιο του, το ντύσιμο, είναι πράγματα που μέρα με την ημέρα θα σου φαίνονται όλο και πιο εύκολα!

Υ… όπως ύπνος

Αγαπημένη μανούλα, ναι ξέρω αυτό είναι ένα κομμάτι δύσκολο που θα περάσετε και οι δύο και αυτό που θα σου πω δεν θα σε παρηγορήσει, μα είναι η αλήθεια, ακόμη κι αν το μωράκι σου μεγαλώσει και κοιμάται μια χαρά εσύ θα βρίσκεσαι πάντα επί ποδός, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής σου!

Γ… όπως γέλιο

Θα λιώσεις σαν καραμέλα, τη στιγμή που θα ακούσεις το γέλιο του και θα δεις τα ματάκια του να λάμπουν! Βρίσκει αστείο το πιο απλό πράγμα, από έναν ήχο η από μια χειρονομία που θα του κάνεις! Παίζοντας μαζί του θα ανακαλύψεις πολλά για τον χαρακτήρα του, για αυτά που το  γοητεύουν αλλά και αυτά που το φοβίζουν! Επίτρεψέ του να ζήσει την αθωότητά του μέσα από το παιχνίδι και επέτρεψε και στον δικό σου εαυτό να το ζήσεις, θα περάσει γρήγορα…

Σ… όπως σιγουριά

Είναι στιγμές που από την πολλή αγάπη, από τον φόβο, γινόμαστε υπερπροστατευτικοί!

Δεν χρειάζεται πανικός, θα συμβούν αρκετά, θα πέσει, θα βάλει κάτι στο στόμα, μην ξεχνάς πως οι φοβισμένοι γονείς θα μεταδώσουν φοβίες, ανεπιθύμητες φοβίες που θα τα ακολουθούν μια ζωή! Εμπιστοσύνη πως είστε στο πλευρό τους θέλουν, στις καθημερινές τους εξερευνήσεις!

Π… όπως πάντα

 Μια φορά γονείς, για πάντα γονείς!