Η συνταγή της ημέρας: Η καρμπονάρα της Γκρέτα Γκάρμπο!

Η συνταγή της ημέρας: Η καρμπονάρα της Γκρέτα Γκάρμπο!

Για τις φορές που δεν προλαβαίνετε από τις δουλειές, ή τις βόλτες, (γιατί όχι;) ή τους καφέδες (άνθρωποι είμαστε κι εμείς!) ή ακόμη κι αν βαριέστε να ξεμείνετε με τις ώρες στην κουζίνα, σας έχω μια πολύ ωραία ιδέα για φαγητό που φτιάχνεται στο «τσακ μπαμ» και είναι πεντανόστιμο και χορταστικό χωρίς συνοδευτικά!

Στο σπίτι μας αυτή τη μακαρονάδα τη λέμε «Γκρέτα»...
Έτσι τη βάφτισε ο άντρας μου!
Για συντομία, αντί για καρμπονάρα, την έλεγε "γκάρμπο" και μετά εμπνεύστηκε το ακόμη καλύτερο "Γκρέτα"... φαντάζομαι συνειρμικά καταλαβαίνετε πως προέκυψε η "γκρέτα" ...
Κάντε το συνειρμό: απ' το "κάρμπο" = Γκρέτα Γκάρμπο= "γκάρμπο"...
Τρέχα γύρευε δηλαδή, αλλά εμάς μας άρεσε και το υιοθετήσαμε!

«Γκρέτα» και μάλιστα «ασυνόδευτη» θα φάμε λοιπόν, σήμερα γιατί με φάγαν τα «σοκάκια» και δε προλαβαίνω!

Πάντως το χαμόγελο του μικρού μου έφτασε ως τα αυτιά στο άκουσμα και μόνο!
 

Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια
1-2 κ.σ. Culinesse ή ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
200 γρ μανιτάρια
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
200 γρ. μπέϊκον
100 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
1 πιπεριά (προαιρετικά)
200 γρ κρέμα γάλατος
αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε την (άσπρη) σάλτσα. Σ΄'ενα μεγάλο τηγάνι και βαθύ καλύτερα, ζεσταίνουμε το culinesse και σωτάρουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τη πιπεριά.

kar1-ewoman

Μόλις μαραθούν καλά σβήνουμε με το κρασί.τ' αφήνουμε να τραβήξουν για 1-2, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τ' αλλαντικά σε κομμάτια και τα σωτάρουμε καλά.

kar2-ewoman

 

kar4-ewoman

Έπειτα ρίχνουμε τη κρέμα γάλατος κι ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα!

kar5-ewoman

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα!

kar7-ewoman

Ανακατεύουμε να πάει παντού, αφήνουμε για 1' πάνω στη φωτιά να δέσουν και σερβίρουμε!

Tips:
Για λιγότερες θερμίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλατος με χαμηλά λιπαρά.
Ενώ για πιο υγιεινό φαγητό αντικαταστήστε τα μακαρόνια με ολικής άλεσης!

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!