Eman says: Μήπως έχεις αργήσει στο ραντεβού σου;

Eman says: Μήπως έχεις αργήσει στο ραντεβού σου;

Είναι λίγο κλισέ η αντίληψη ότι η γυναίκα αργεί στα ραντεβού της. Βέβαια δεν είναι αδικαιολόγητη η ύπαρξή του. Αν και η ασυνέπεια δεν είναι μόνο γυναικείο φαινόμενο, το κλισέ έχει δημιουργηθεί για αυτές.

Είναι πάρα πολλές αυτές που δεν είναι συνεπείς σε ένα ραντεβού. Δεν αναφέρομαι σε άντρες που αργούνε γιατί το θεωρώ τουλάχιστον απαράδεκτο. Αναφέρομαι σε μια γυναίκα που έχει ένα απλό ραντεβού. Με έναν φίλο, μια φίλη για μια απλή έξοδο. Ένα ραντεβού που δεν είναι της τελευταίας στιγμής και έχει κανονιστεί πολύ καιρό πριν. Είναι προγραμματισμένο. Δεν αναφέρομαι σε περιπτώσεις που συνέβη κάτι απρόβλεπτο και η καθυστέρηση είναι δικαιολογημένη. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε όλους μας και δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από κατανοητό.  

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ τη σκέψη να με περιμένει μια γυναίκα, οπότε φροντίζω να είμαι πάντα πιστός στα ραντεβού μου. Δηλαδή μερικά λεπτά νωρίτερα. Από την εμπειρία μου αλλά και την παρατηρητικότητα των γύρω μου, έχω συμπεράνει όμως ότι δε σκέφτονται πολλές με τον ίδιο τρόπο. Μάλλον λίγες. Και λέω λίγες γιατί ΝΑΙ, υπάρχουν αυτές που έρχονται στην ώρα τους! Και πραγματικά τις χαίρομαι και τις συγχαίρω! Δε λέω, το ακαδημαϊκό τέταρτο είναι κάτι που δεν πρέπει να ενοχλεί καθόλου. Επειδή δε θέλω κιόλας να έχω την παραπάνω σκέψη του να με περιμένει κάποια έστω και για ένα λεπτό είμαι μάλιστα υπέρ του. Γι’ αυτό και δεν απορώ με την μικρή απόκλιση χρόνου αλλά με τις μεγαλύτερες. Ευτυχώς που δε μου έχουν συμβεί, γιατί το θεωρώ αφάνταστα ενοχλητικό.

Γιατί να συμβαίνει αυτό; Ξέρει πόση ώρα χρειάζεται για να ετοιμαστεί. Είτε είναι όπως χιουμοριστικά συνηθίζω να λέω ISO (από τον παγκόσμιο οργανισμό υψηλών στάνταρ) περιποίηση και φτιάξιμο είτε πιο casual το έχει ξανακάνει και μπορεί να υπολογίσει. Επίσης υπάρχουν τρόποι να υπολογίσει τον χρόνο που θα χρειαστεί για να μετακινηθεί, σε περίπτωση που το ραντεβού δεν είναι κάτω από το σπίτι της. Είτε είναι με συγκοινωνία είτε με αυτοκίνητο. Μπορεί να υπολογίσει και κάποιους ίσως αστάθμητους παράγοντες όπως το παρκάρισμα αν πάει σε περιοχή που θα έχει πρόβλημα. Απλά πράγματα που μπορεί να κάνει ο καθένας.

Ίσως να είναι θέμα χαρακτήρα και ανθρώπου. Γυναίκες που το κάνουν επίτηδες κοιτώντας αφ’ υψηλού, κοινώς ψώνια, ή ανθρώπους όπως τον… Κώστα. Θυμάμαι όταν ήμουν πιτσιρικάς είχα έναν πολύ καλό φίλο τον Κώστα που επειδή είχαν αρχίσει να μπαίνουν οι υπολογιστές στη ζωή μας ασχολούμασταν πολύ συχνά με αυτούς. Μια μέρα του είπα να περάσει από το σπίτι.  Απόσταση 2 οικοδομικών τετραγώνων. Συμφώνησε και είπε ότι έρχεται. Μετά από 1.30 ώρα και αφού δεν ήρθε ποτέ, πήρα τηλέφωνο σπίτι του ρωτώντας πού είναι, για να πάρω απάντηση από την μητέρα του ότι έχει πάει με έναν συγγενή του στο κέντρο για να αγοράσει ηχεία! Μάλιστα όταν τον έστησα και εγώ ως αντίποινα μπας και καταλάβει τι έκανε, δεν τον πείραξε καθόλου γιατί δεν αισθάνθηκε ίχνος ενόχλησης. Είναι στον άνθρωπο. Καλό παιδί αλλά «χαλαρός».

Όποια και να είναι η αιτία για καθυστέρηση, όμως, θα πρέπει να υπάρχει συνέπεια. Σε κανέναν δεν αρέσει το «στήσιμο». ‘Όπως και σε καμία. Δεν είναι ο σωστός τρόπος συμπεριφοράς μιας γυναίκας που σέβεται τον άλλο. Ο σεβασμός πρέπει να είναι κυρίαρχος σε κάθε σχέση. Η συνέπεια είναι αποτέλεσμα του σεβασμού. Είναι σημαντική ικανότητα και άξια αναφοράς.

Αν είσαι συνεπής, μπράβο σου! Είσαι από τις λίγες.

 

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.