Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τόνο!

Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι με τόνο!

Σπαγγέτι  με τόνο, μια άκρως υγιεινή λύση υψηλής θρεπτικής αξίας, ένα πιάτο ιδιαίτερα γευστικό που ετοιμάζεται γρήγορα, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman! Τρώγονται ζεστά ή κρύα και συνοδεύονται άριστα με ένα παγωμένο λευκό κρασί!

Υλικά:

400 γρ. τόνο

250 γρ. σπαγγέτι (μακαρόνια, ή φιογκάκια ή πένες ή άλλο ζυμαρικό) 

1 κύβο λαχανικών

1/2 φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

2 ντομάτες ώριμες σε κυβάκια

1 κ.γ. ζάχαρη

5-6 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό όπου έχουμε ρίξει τον κύβο λαχανικών, ενώ σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σε δυνατή φωτιά. Αφού μαραθεί προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπερίτσα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2' κι έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι και σοτάρουμε για άλλο 1-2'. Προσθέτουμε στο τηγάνι 4 κ.σ. νερό από τα μακαρόνια και μόλις ψηθεί η ντομάτα και δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τον τόνο θρυματισμένο σε μεγάλες μπουκιές. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2'.

Ρίχνουμε τα μακαρόνια με τρυπητή κουτάλα, μέσα στη σάλτσα κι ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού. Μόλις δέσει, πασπαλίζουμε με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip:

Αντικαταστήστε τα ζυμαρικά, με ζυμαρικά ολικής άλεσης για ακόμη πιο υγιεινό αποτέλεσμα!

Καλή όρεξη!