Μια προσπάθεια για υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες που μπορούν να το απολαύσουν χωρίς τύψεις ακόμη κι όσοι είναι σε δίαιτα κι ένα πείραμα που πέτυχε, η σημερινή συνταγή της ημέρας στο ewoman.
Ο λόγος για τα κουλούρια ολικής άλεσης με ανθότυρο ή cottage που θα σας κλέψουν την καρδιά, γιατί θα τα απολαμβάνετε χωρίς φόβο αλλά σίγουρα με πάθος! Θα τα λατρέψετε!
Υλικά:
1 ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 κ. γλ αλάτι
1 κ,σ. ζάχαρη ή στέβια
1 αυγό (το ασπράδι για τη ζύμη κι ο κρόκος για επάλειψη)
1 κ.(περίπου) αλεύρι ολικής
σουσάμι ή ,μαυροσούσαμο ή παπαρουνόσπορο ή ρίγανη
300 γρ ανθότυρο ή cottage
½ κ.gl. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη αναμειγνύουμε όλα τα υγρά και διαλύουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το ασπράδι και σιγά σιγά τό αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει μια ζύμη που δεν θα κολλάει και δεν θα είναι πολύ σφιχτή και τη χωρίζουμε σε μπαλάκια.
Με τα δάχτυλά μας ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο, απλώνουμε το ανθότυρο ή το cottage και διπλώνουμε σχηματίζοντας κουλούρια (μακρόστενα) προσπαθώντας να κλείσουμε μέσα το τυρί.
Αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που έχουμε διαλύσει με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι, ή παπαρουνόσπορο ή ρίγανη! (αν θέλουμε πιο μεσογειακή γεύση)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 ο C μέχρι να "τραβήξουν" καλά χωρίς να ξεροψηθούν πολύ γιατί όταν κρυώσουν θα γίνουν σκληρά! (περίπου 10-15')
Τρώγονται ζεστά ή κρύα, όλες τις ώρες και παντού. Θα τα λατρέψετε!
Tip:
Για μια πιο gourme εκδοχή, σερβίρετε με μέλι...
Καλή όρεξη!