Eman says: Dating apps. Αξίζει να δοκιμάσεις;

Eman says: Dating apps. Αξίζει να δοκιμάσεις;

Ένα ζευγάρι μπορεί να τύχει να γνωριστεί οπουδήποτε. Ως κοινωνικός άνθρωπος αλλά και ως άντρας που θα κάνω την κίνηση για να πλησιάσω μια γυναίκα, μου αρέσει και θέλω να έχω τα μάτια μου ανοιχτά παντού, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πού μπορείς να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που θα βάλεις στη ζωή σου και θα μοιραστείτε όμορφες εμπειρίες. Άλλωστε το «θα σου έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις» ισχύει μόνο για εσάς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που θα έρθουμε.

Πριν πολλά χρόνια είπα να δοκιμάσω να εισχωρήσω στα dating apps. Είχα ακούσει ότι μπορεί να μην αξίζει και είχα και τις δικές μου αμφιβολίες αφού ο ρομαντισμός μιας νέας γνωριμίας μειώνεται αρκετά, αλλά σκέφτηκα ότι μια δοκιμή θα με πείσει. Άλλωστε, αφού εγώ θεωρώ τον εαυτό μου «καλή περίπτωση» και το δοκιμάζω, φαντάζομαι θα υπάρχει και αντίστοιχη γυναίκα που θα το κάνει.

Πριν επιλέξω κάτι σε οποιοδήποτε τομέα, για να έχω γνώση και για να αυξήσω τις πιθανότητες επιτυχίας, κάνω πρώτα μια έρευνα αγοράς. Έτσι έκανα και με τα dating apps. Κατέβασα και δημιούργησα λογαριασμό σε όσες εφαρμογές μπορούσα να βρω. Μπορεί να ήταν περίπου δέκα. Δε θυμάμαι. Να σημειώσω ότι αν και όλες προσπαθούν με διάφορους τρόπους, πολλές φορές υποχθόνιους, να σε κάνουν να πληρώσεις για διάφορες υπηρεσίες δεν το έκανα ποτέ. Πολύ γρήγορα έσβησα τα περισσότερα. Είτε γιατί δεν είχαν αρκετά άτομα, είτε γιατί το περιβάλλον δεν ήταν φιλικό προς τον χρήστη είτε γιατί οι «λαμογιές» που κάνανε στην προσπάθεια να αρπάξουν χρήματα ήταν πολύ τραβηγμένες. Γενικά γιατί η εμπειρία της εφαρμογής δεν ήταν ευχάριστη.
Σε ελάχιστες μέρες κατέληξα στους συνήθεις ύποπτους
. Το Tinder που επειδή είμαι λάτρης των τεχνολογικών νέων πολλές φορές πέφτω πάνω σε άρθρα που αναφέρονται σε αυτό από οικονομικής, επενδυτικής ή πληροφοριακής πλευράς και γνωρίζω ότι είναι το Νο1 και το πολύ γνωστό εδώ στην Ελλάδα Badoo. Κράτησα λοιπόν αυτά τα δύο ως μια εξτρά «πόρτα» σε μια πιθανή νέα γνωριμία. Η βασική διαφορά των δύο είναι ότι στο Badoo μπορείς να στείλεις κάποιο μήνυμα σε οποιαδήποτε, ανεξαρτήτως «ταιριάσματος» πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Στο Tinder μπορείς να μιλήσεις με κάποια μόνο αν γίνει like και από τις δύο μεριές και υπάρξει «ταίριασμα». Κάτι που θεωρώ είναι πολύ καλό χαρακτηριστικό, ιδίως για εσάς γιατί έτσι δε λαμβάνετε μηνύματα από κάθε «καρυδιάς καρύδι».

Έκανα καθημερινή χρήση για πολλούς μήνες. Έκανα γνωριμίες και είχα εμπειρίες αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος. Ιδίως από το Badoo που παρατήρησα ότι έκανε «λαμογιές» για να προσπαθήσει να σε κάνει να πληρώσεις. Δεν κατακρίνω να θέλει κάποιος να πληρώσει αλλά δε θα το έκανα ποτέ. Δεν το έχω σε τόσο μεγάλη υπόληψη και μου σκοτώνει το ρομαντισμό, που είναι ήδη μειωμένος από το συγκεκριμένο μέσο. Αυτό που αποκόμισα προσωπικά αλλά και από φίλες που τα χρησιμοποιούσαν είναι ότι παρότι οι εταιρίες αυτές υποστηρίζουν αλλά και θέλουν να δημιουργούν σχέσεις ποιότητας, αυτό δε νομίζω ότι συνέβαινε.

Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις που έχει λειτουργήσει θετικά και προχωρήσανε ακόμη και σε γάμο, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες οι εφαρμογές αλλά αυτό δεν είναι η πλειονότητα των περιπτώσεων. Το γεγονός ότι στηρίζεται αυστηρά στην εμφάνιση, εμπορεύεται τον έρωτα κατά κάποιον τρόπο και ίσως ελάχιστοι το παίρνουν στα σοβαρά νομίζω είναι βασικοί λόγοι. Πληθώρα επιλογών χωρίς βάση στην ουσία και ακόμη χειρότερα άνθρωποι κρυμμένοι πίσω από μια ηλεκτρονική οθόνη, ίσως είναι μερικοί ακόμη. Θα έλεγα ότι βλέπεις την έκφραση «κάθε καρυδιάς καρύδι» με φωτογραφίες. Τελικά είχα καταλήξει να χρησιμοποιώ μόνο το Tinder και μάλιστα πάρα πολύ σπάνια με το σκεπτικό ενός φίλου που είχε πει κάποτε για το τυχερό παιχνίδι Τζόκερ, το οποίο έπαιζε σπανίως: «Δεν πιστεύω ιδιαίτερα στα τυχερά παιχνίδια αλλά αν η τύχη θέλει να με βρει, της αφήνω ένα παραθυράκι να μπει». Ίσως είναι ο μόνος λόγος αν ποτέ θελήσετε να τα δοκιμάσετε.

Αυτό που μου έχει κινήσει την περιέργεια και αναρωτιέμαι ως προς την πορεία που θα έχει είναι ένας νέος τεραστίων διαστάσεων παίκτης που ήδη έχει ξεκινήσει πειραματικά να δραστηριοποιείται στον τομέα αυτό στην Κολομβία, την Ταϋλάνδη, την Αργεντινή, τον Καναδά και το Μεξικό. Ναι καλά το φανταστήκατε, το Facebook Dating είχε ανακοινωθεί από τον Μαρκ το 2018. Δε γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες παρά μόνο ότι θα είναι ξεχωριστό προφίλ και θα βασίζει το ταίριασμα στις κοινές δραστηριότητες και πληροφορίες των χρηστών. Ακούγεται πολλά υποσχόμενο και οι επενδυτές τρίβουν τα χέρια τους. Ήδη το Tinder που χρειαζόταν το προφίλ σας για να δημιουργήσει λογαριασμό, τώρα πια δεν το χρειάζεται και απομακρύνεται ως ανταγωνιστής.

Τελικά ένας από τους βασικούς παράγοντες μιας επιτυχημένης γνωριμίας είναι η τύχη.

Απλά εμείς μπορούμε με διάφορους τρόπους να αυξήσουμε τις πιθανότητες έστω και ελάχιστα. Τα dating apps μπορεί να είναι ένας από αυτούς.

 

Στείλε μου ένα mail στην διεύθυνση eman.listens.to.you@gmail.com και θα χαρώ πολύ να ανταλλάξουμε απόψεις, να σχολιάσουμε θέματα που ήδη έχουν δημοσιευτεί, να προβληματιστούμε με άλλα ευχάριστα ή δυσάρεστα, λυμένα ή άλυτα, να σου δώσω κάποια συμβουλή που μπορεί να σε βοηθήσει και μέσω όλων αυτών να εξελιχθούμε και οι δύο.