Η συνταγή της ημέρας: Σαλιγκάρια με ξινό τραχανά και λαχανικά

Η συνταγή της ημέρας: Σαλιγκάρια με ξινό τραχανά και λαχανικά

Σαλιγκάρια με ξινό τραχανά και λαχανικά, μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή, για ιδιαίτερα γούστα φιλοξενεί σήμερα το  ewoman.

Μια πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις των σαλιγκαριών και των λαχανικών αλλά και όσους τολμούν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις.

Υλικά:
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
500 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
4 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
200 γρ. ξινό τραχανά
1 κιλό σαλιγκάρια καθαρισμένα και καλά βρασμένα
5 κ.σ.  ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο αλατοπίπερο
1 λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το πράσο με το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τις ντομάτες, τον ξινό τραχανά και τα σαλιγκάρια. Έπειτα προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, το αλατοπίπερο και δύο ποτήρια νερό, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 30' . Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα, προσθέτουμε φρέσκο λεμονάκι και πιπεράκι και έτοιμο για να το απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!