Γυναικείος οργασμός: Μύθος ή πραγματικότητα; (Part1)

Γυναικείος οργασμός: Μύθος ή πραγματικότητα; (Part1)

Αν και οι μύθοι γύρω από την σεξουαλική πράξη και την κορύφωσή της που είναι ο οργασμός, διαρκώς  εναλλάσσονται,  καταρρίπτοντας πολλά από όσα γνωρίζαμε, οι επιστημονικές μελέτες δεν παύουν ποτέ να ψάχνουν, να αναζητούν και να επιδιώκουν να βρουν τι είναι αυτό που τον προκαλεί και φυσικά, ποιοι παράγοντες είναι αυτοί που θεωρούνται ανασταλτικοί.

Είναι αλήθεια πως έχουν γίνει τεράστια βήματα ως προς την γυναικεία σεξουαλική απελευθέρωση  εκ μέρους των γυναικών.  Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά εφόσον η καλή ερωτική ζωή είναι ο βασικός άξονας της ψυχικής και οργανικής της υγείας.

Δε μπορούμε να απομονώσουμε το ερωτικό κομμάτι,  μιας και αυτό ανήκει στην αλυσίδα των σχέσεων, της έκφρασης και πρωτίστως του συναισθήματός μας.

Αρχικά θα αναλύσουμε συνοπτικά την επιστημονική διάσταση του θέματος.

Μελέτες, λοιπόν,  προσδίδουν ένα ποσοστό της τάξης του 65% να μπορεί να έρθει σε οργασμό, σε αντίθεση με τους άντρες που το ποσοστό της έρευνας βρίσκεται στο 95%.

Μέσα στο 65% των γυναικών αυτών,  λέξεις κλειδιά είναι το συχνά και το σχεδόν πάντα εννοώντας την ερωτική συνεύρεση τους.

Άρα δηλαδή ακόμη και αυτό το μεγάλο ποσοστό συγκριτικά με τα επόμενα που θα δούμε, δεν απάντησε ναι,  κάθε φορά,  ή πάντα, αλλά συχνά, ή σχεδόν πάντα!

Μένοντας στις μελέτες και τα ποσοστά των γυναικείων απαντήσεων ένα 28% απάντησε πως έρχεται σε οργασμό με την σεξουαλική επαφή.

Κορίτσια νεαρής ηλικίας, έρευνες λένε πως δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό μέσω της ερωτικής πράξης με τον σύντροφό τους  και κατά μεγάλο ποσοστό αυτό συμβαίνει περίπου στην ηλικία των 30!

Τέλος, μόλις ένα 15%  βιώνει τον περίφημο πολλαπλό οργασμό!

Δεν θα συνεχίσω άλλο με μελέτες και ποσοστά,  γιατί τα μαντάτα είναι απογοητευτικά

Συν τις άλλοις,  το βρίσκω πολύ θεωρητικό και το σημερινό θέμα μου δεν είναι η θεωρία, αλλά το πώς μπορούμε να καταφέρουμε να το κάνουμε πράξη.

Για αυτό, σε αυτό το πρώτο μέρος  θα κρατήσουμε τους μύθους ως ερωτήματα, γύρω από την ερωτική μας ζωή και σεξουαλική  ικανοποίηση.

  1. Μια γυναίκα δίχως οργασμό, μένει ανικανοποίητη;
  2. Υπάρχει πολλαπλός οργασμός;
  3. Τι συμβαίνει με τον ταυτόχρονο και κατά πόσο αγγίζει το ιδεώδες;
  4. Τι ρόλο παίζει ο ερωτικός μας σύντροφος,  για την δική μας κορύφωση;
  5. Το μέγεθος τελικά μετράει;
  6. Γρήγορο σεξ ή προκαταρκτικά;
  7. Έχουν ή μπορούν να έχουν όλες οι γυναίκες οργασμό;
  8. Κλειτοριδικός ή κολπικός;
  9. Αυτό το περιβόητο σημείο G υπάρχει τελικά  και αν ναι τι ρόλο παίζει;
  10. Ποια είναι η σχέση που παίζει ο εγκέφαλος μια γυναίκας, στο παιχνίδι της ερωτικής πράξης;

Υπάρχουν λέξεις ταμπού.

Λέξεις που είναι απόλυτα συνυφασμένες με την ερωτική μας ζωή, μα δεν τολμάμε να τις πούμε με το όνομά τους.

Υπάρχουν επίσης λανθασμένα μηνύματα που δίνουμε οι γυναίκες στους όρους, σέξι, θελκτικό, ερωτικό, σε σχέση με αυτό που θεωρούν αντίστοιχα οι ερωτικοί  μας σύντροφοι

Ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα γύρω από την ερωτική κορύφωση. Είμαστε έτσι φτιαγμένοι και αυτό δεν είναι ούτε κακό, ούτε ανασταλτικό, ούτε αγεφύρωτο.

Η σεξουαλική απελευθέρωση της γυναίκας και το δικαίωμά της στην ικανοποίηση και τον οργασμό, θα πρέπει να μας ενδιαφέρει πολύ, όπως και να μας ανησυχεί όταν αυτό δε συμβαίνει. Όχι φυσικά για λόγους υγείας ή παραγόντων σε διαστήματα σοβαρών προβλημάτων, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Μην ξεχνάμε πως η καλή ερωτική μας ζωή δεν έρχεται ουρανοκατέβατη αλλά χτίζεται μέσα από τη συναισθηματική σχέση που έχουμε αναπτύξει με τον σύντροφό μας. Έτσι, ακόμη κι αν για κάποιους λόγους η ερωτική μας επαφή ελαχιστοποιηθεί ή  παύσει,  αυτό δεν αναιρεί το δέσιμο και τους δεσμούς που μας ενώνουν, αν φυσικά όλα συντελούν προς αυτό!

Συνεχίζεται…

 

*Στο δεύτερο μέρος, θα αναλύσουμε τους «μύθους» και θα σπάσουμε τα ταμπού!