Επικίνδυνες μαγειρικές: Ερωτικές χίμαιρες και γευστικές συνταγές

Επικίνδυνες μαγειρικές: Ερωτικές χίμαιρες και γευστικές συνταγές

Οι Επικίνδυνες Μαγειρικές είναι η θεατρική προσέγγιση του μυθιστορήματος του Ανδρέα Στάικου.

Έχει μεταφραστεί σε 34 γλώσσες, έχει ανέβει σε πολλά θέατρα στον κόσμο και έχει μεταφερθεί στο σινεμά. Η Κερασία Σαμαρά σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με τον Ζαχαρία Ρόχο, τον Άρη Παπαδημητρίου και τον Κωνσταντίνο Τζούμα στο ρόλο ενός αινιγματικού υποκινητή.

1

Δυο γείτονες ο Δαμοκλής και ο Δημήτρης τυχαία ανακαλύπτουν πως έχουν την ίδια ερωμένη τη Νανά και μετά το πρώτο σοκ της αποκάλυψης αυτής, αποφασίζουν να την καλέσουν σε μια μονομαχία όπου οι δυο τους θα μαγειρέψουν και εκείνη θα διαλέξει με ποιον θέλει να μείνει, με βάση ποια γεύση θα τέρψει περισσότερο τον ουρανίσκο της.

Ένας μυστηριώδης κύριος με κοστούμι εμφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να απαγγείλει περιπαικτικά ποιήματα δικής του έμπνευσης, να δώσει κατευθυντήριες γραμμές, στους δυο αντιζήλους για το πώς θα διεκδικήσουν τη Νανά και να χειριστεί τις καταστάσεις προς το σημείο που θέλει εκείνος.

5

Η παράσταση είναι σκηνοθετημένη με βάση τα noir comic. H Νανά συμβολίζει μια γυναίκα που κυριαρχεί με την παρουσία της, ακριβώς επειδή γνωρίζει την αξία της και πιστεύει σε αυτήν. Αυτό αντανακλάται έμμεσα στο πάθος δυο αντρών για εκείνη. Οι αναλογίες μεταξύ μαγειρικής και εφήμερων σχέσεων είναι σαφείς: Η προετοιμασία τους είναι δύσκολη όσο και χρονοβόρα και η ευδαιμονία κρατάει ελάχιστα μέχρι να εξαφανιστεί.

Η ιστορία της Νανάς με πρωτότυπο τρόπο συγκρίνει σαν ομοιογενή τα εδέσματα και τον καταστροφικό επιφανειακό έρωτα: αμφότερα διαρκούν όσο ο χρόνος κατανάλωσης ενός καλομαγειρεμένου φαγητού. Οποιαδήποτε υπέρβαση ή παρατυπία στη συνταγή δημιουργεί ανισορροπίες και δυσεπίλυτα θέματα.

Η δράση, ροή και χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών είναι διάχυτη στη σκηνή. Η Κερασία Σαμαρά λάμπει μέσα από τη σκηνοθεσία, το ρόλο και την άνεση της στο χώρο. Μια μοιραία γυναίκα που παίρνει μόνον ότι θέλει εκείνη. ΄Ενα αδάμαστο θηλυκό που δεν ζητάει τίποτα από κανένα, αντίθετα την εκλιπαρούν για λίγη προσοχή.

2

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Παραστάσεις:

Από 3 Οκτωβρίου.

Πεμ,-Παρ.-Σαβ.: 21:15 και Κυρ.: 18:15.

Γενική είσοδος: 13€

Διάρκεια παράστασης: 85΄

Θέατρο Αλκμήνη (σκηνή intermedia)

τηλ: 2103428650, Αλκμήνης 8-12 Γκάζι.