Με ποια σειρά πρέπει να χρησιμοποιώ τα scincare προϊόντα;

Απορείς κι εσύ αν μπαίνει πρώτα ο ορός ή η κρεμα; Σου έχω απάντηση

Η κρέμα ή ο ορός εφαρμόζεται πρώτα; Σε αυτό το κείμενο θα βρείτε τα πάντα για τη σωστή σειρά εφαρμογής των skincare προϊόντων.

Τι ξεχωρίζει μια απλή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας από μια εξαιρετική; Οι λεπτομέρειες. Μία από τις πιο βασικές είναι και η σωστή σειρά εφαρμογής των skincare προϊόντων, η οποία θα μεγιστοποιήσει τις ευεργετικές τους ιδιότητες και θα τα κάνει να δράσουν στο έπακρον για το καλό της επιδερμίδας. 

Καθαρισμός-Ντεμακιγιάζ

Ξεκινήστε χρησιμοποιώντας ένα γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ προσώπου και ματιών, για να απομακρύνετε το μακιγιάζ. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα προϊόν καθαρισμού, στη μορφή που σας ταιριάζει (balm, αφρός, τζελ, έλαιο) για να απομακρύνετε τους ρύπους και να προετοιμάσετε την επιδερμίδα για τα προϊόντα περιποίησης που ακολουθούν.

Εάν πρόκειται για τη μέρα που κάνετε την εβδομαδιαία απολέπιση της επιδερμίδας, τώρα είναι η στιγμή, μετά το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό, για να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο scrub προσώπου που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και θα την κάνει απίστευτα απαλή. Η τονωτική λοσιόν είναι πάντα το τελευταίο βήμα στην προετοιμασία της επιδερμίδας για τα ενυδατικά προϊόντα.

Περιποίηση

Ο γενικός κανόνας σε αυτό το στάδιο της skincare ρουτίνας λέει πως τα πιο λεπτόρευστα προϊόντα προηγούνται εκείνων με πιο βαριά και κρεμώδη σύσταση. Μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας και την τονωτική λοσιόν, σειρά έχει ένα booster που θα προσφέρει στην επιδερμίδα όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Στη συνέχεια, μπορείτε να απλώσετε τον ορό, ο οποίος έχει σύνθεση από υπερσυμπυκνωμένα ενεργά συστατικά με χαμηλό μοριακό βάρος ώστε να διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και να τα απελευθερώνει εκεί που η δράση τους είναι περισσότερο αναγκαία. Μετά τον ορό, σειρά έχει η ενυδατική κρέμα προσώπου και η κρέμα ματιών, που θα κλειδώσουν την υγρασία στην επιδερμίδα. Η -πρωινή- skincare ρουτίνα ολοκληρώνεται πάντα με την εφαρμογή ενός αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, το οποίο θα προστατεύσει την επιδερμίδα από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου και την πρόωρη γήρανση. 

Bonus Tips

-Τα ενυδατικά προϊόντα θα πρέπει να απλώνονται άμεσα μετά τον καθαρισμό και την τόνωση της επιδερμίδας, καθώς ο ξηρός αέρας μπορεί εύκολα να στερήσει από την επιδερμίδα τη φυσική της υγρασία.

-Για έξτρα ενυδάτωση της επιδερμίδας, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από ένα έλαιο προσώπου στην ενυδατική κρέμα, πριν την απλώσετε στο πρόσωπο.

Βίκυ Χριστοπούλου