Άνδρας που δίνει ελπίδες και δεν πράττει τίποτα, δε σου κάνει

Άνδρας που δίνει ελπίδες και δεν κάνει τίποτα, δε σου κάνει

Κόλλημα του μυαλού, σου λένε.

Αντιδράς και χτυπιέσαι να τους πείσεις για το αντίθετο. Έρωτα το ονομάζεις. Καψούρα το τιτλοφορείς και πρώτα πιέζεσαι να πείσεις τον εαυτό σου και μετά τους άλλους. Ώσπου τέλος το καταφέρνεις​. Κι έτσι έχεις ένα πάτημα​ σε όσους πάνε να σε σώσουν. Γιατί αυτό είναι που πραγματικά έχεις ανάγκη. Να σε πιάσουν από το μαλλί και να σε τραβήξουν μακριά από αυτό. Μακριά γιατί είσαι νεκρή πια.

Θα μου πεις πως το νεκρή είναι βαριά κουβέντα να τη χρησιμοποιώ. Αλλά δε θα μου αλλάξεις γνώμη. Νεκρή είσαι αφού δε μπορείς να κουνηθείς μόνη σου. Εύκολο δεν είναι. Το ξέρω εγώ πιο καλά από όλους. Ένα πράγμα θα σου πω να κάνεις και θα αρχίσει να ξεκολλάει αυτό που έχεις στο κεφάλι σου αχρησιμοποίητο τόσο καιρό.

Πάρε αυτή τη νοητή ζυγαριά που έχει σκουριάσει. Βάλε εκεί τα υπέρ και τα κατά. Αυτά που πήρες και αυτά που έδωσες. Σε πάω στοίχημα πως δε παλαντζάρει καθόλου. Όλα γέρνουν στη μεριά εκείνων που έδωσες. Από την πρώτη μέρα έδινες και δε σε ένοιαζε αν θα πάρεις. Πάρε τώρα μία μούντζα απλωτή καλή από μένα να την έχεις να τη χαίρεσαι.

Βιάστηκες να χαρίσεις ό,τι είχες από συναισθήματα μέσα σου. Δε σου πέρασε ποτέ από το​ μυαλό ότι ο έρωτας είναι ένα δυνατό πάρε δώσε. Τι να τον κάνεις κούκλα μου τον άλλον όταν κάθεται και περιμένει τα πάντα από σένα; Ερώτηση φωτιά σου ετοιμάζω. Για πες μου, εσένα δε σου λείπει τίποτα; Ναι κάτσε και βρες ένα σωρό δικαιολογίες πως σου φτάνει να είναι αυτός καλά. Πάω παρακάτω τώρα γιατί βλέπω το θέμα να πηγαίνει αλλού.

Έδωσες δεν πήρες. Δεν έπαψες όμως να ελπίζεις και να περιμένεις. Είδες όμως κάτι να έρχεται; Όχι. Τότε γιατί ακόμη; Σε ποιο φεγγάρι ελπίζεις πως θα αλλάξει την κατάσταση; Άνθρωπος που δίνει ελπίδες και δε πράττει τίποτα από όσα τάζει, δεν κάνει. Δεν είναι για κανέναν. Ξεκόλλα, θα σου ξαναπώ. Μια ριμάδα αξιοπρέπεια έμεινε στον καθένα μας. Ας την τιμήσουμε.

Άφησε πίσω αυτή την ιστορία. Δε θα ξεχάσεις. Πώς να ξεχάσεις άλλωστε πως οι άνθρωποι σκοτώνουν; Πάρε τον χρόνο που θα σου χρειαστεί για να θρηνήσεις, αν αυτό θες. Να θρηνήσεις τον χρόνο που έχασες, το ψέμα που σου έτριβαν στα μούτρα και την απογοήτευση που γέμισες τον εαυτό σου. Κι αν θες θρήνησε για την αθωότητα και την πίστη που είχες στον έρωτα και σου την πήρε αυτός.

Έφη Μπαμπούρη