Το ewoman πάει θέατρο: Ροδάκινο Κομπόστα, μια ευφυής, ανάλαφρη κωμωδία

Το ewoman πάει θέατρο: Ροδάκινο Κομπόστα, μια ευφυής, ανάλαφρη κωμωδία

Η κωμωδία παρεξηγήσεων του Ισπανού συγγραφέα Μίγκελ Μιχούρα σκηνοθετείται από τον Άκη Σταματιάδη και παρουσιάζεται από την ομάδα Stage people. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια συμμορία ατζαμήδων μικροκακοποιών οι οποίοι καταφθάνουν στην Ισπανία έχοντας κατά νου να ληστέψουν πολυτελή κοσμηματοπωλεία. Με ήδη μια επιτυχημένη διάρρηξη στο ενεργητικό τους, καταφεύγουν μαζί με τα κλοπιμαία στο διαμέρισμα μιας χήρας.

Για κακή τους τύχη κάποιος από τους συνεργούς προσβάλλεται από πνευμονία πράγμα που βάζει φρένο στα “φιλόδοξα” σχέδιά τους. Οι αναποδιές δεν έχουν τέλος καθώς μαζί με την καθυστέρηση λόγω ασθένειας στο κρησφύγετό τους, καταφθάνει και μια περίεργη καλόγρια ντυμένη στα ροζ για να φροντίσει τον ασθενή παρατηρώντας παράλληλα τα πάντα περισσότερο σα κατάσκοπος παρά σα μοναχή.

rodakino_komposta02

Οι ερασιτέχνες ψευτομαφιόζοι ληστές σα χαρακτήρες αλλά και εξωτερική εμφάνιση είναι παντελώς ασύμβατοι μεταξύ τους: Απαρτίζονται από μια ρομαντική καλλιτέχνη που τα όνειρα της για καριέρα έπεσαν στο κενό, έναν λάτρη όπλων (που τα κουβαλά παντού μαζί του) στα όρια της πνευμονίας, μια σκληροπυρηνική femme fatale να επικρίνει όλους με ύφος αυθεντίας, έναν πολλά βαρύ γκάνγκστερ και έναν ευγενικό νεαρό στα όρια του γλυκανάλατου.

 

Την ούτως ή άλλως αντιφατική παραπάνω εικόνα έρχονται να συμπληρώσουν, η προσφάτως χηρεύσασα ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, η αδελφή-νοσοκόμα που ειδικεύεται σε ασθενείς με πνευμονία όπως και επί παντός επιστητού και ένα μαραμένο απότιστο γλαστράκι σαν καταλύτης και μήλον της έριδος σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

rodakino_komposta03

Ο Άκης Σταματιάδης μέσα από την εμπνευσμένη σκηνοθεσία του, προκαλεί αβίαστα το γέλιο με απρόβλεπτες, ανατρεπτικές κωμικές καταστάσεις. Το ταλαντούχο καστ ηθοποιών έχει έντονη την αίσθηση του χιούμορ και του αυτοσαρκασμού. Τα παραπάνω γίνονται εμφανή μέσα από τους διαλόγους όπως και από την παρουσία τους στο χώρο. Η τέλεια ληστεία δυναμιτίζεται και αποτυγχάνει ενώ η “λεία” καταλήγει άγνωστο που μέχρι το τελευταίο λεπτό. Η προσέγγιση του κειμένου είναι ευφυής, ανάλαφρη με ανατροπές και πολλή έμφαση στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ακριβώς σαν μια απολαυστική συνταγή για κομπόστα ροδάκινο.

afisa

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-καλλιτεχνική διεύθυνση: Άκης Σταματιάδης

Συγγραφέας: Μιγκέλ Μιχούρα

Μουσική: Άκης Τριανταφύλλου

Σκηνικά-κουστούμια: Ιρένα Κωνσταντινίδου

Βοηθοί σκηνοθέτη: Ευγενία Σούκη, Νάντια Γερμενή

Ερμηνεία: Στέλλα Σταθοπούλου, Γιώργος Χουσάκος, Ανδρέας Ιωάννου, Νάντια Γερμενή, Λίνα Λαμπροπούλου, Ευγενία Σούκη, Ονούφριος Ντοβλέτης.

 

Τεχνοχώρος Εργοτάξιον: Διογένους 1 Δάφνη. 

( Δίπλα στο σταθμό Δάφνη).

 

Παραστάσεις: Σάββατο 21:15 και Κυριακή 20:00

Κρατήσεις-προπώληση: www.viva.gr