Η συνταγή της ημέρας:Εκπληκτικό και πανεύκολο εκμέκ κανταϊφι!

Η συνταγή της ημέρας:Εκπληκτικό και  πανεύκολο εκμέκ κανταϊφι!

Εκμέκ κανταϊφι, η συνταγή που φιλοξενεί σήμερα το ewoman, το βαρύ πυροβολικό των σιροπιαστών με φανατικούς...οπαδούς, που δεν λείπει από κανένα επίσημο τραπέζωμα, γιορτή και μάζωξη!

Ένα γλυκό που μπορεί να γίνει πιο εύκολο απ' ότι φαντάζει, χωρίς να χρειάζεται να θυσιάσετε πολλές ώρες στην κουζίνα!

(ο χρόνος είναι πολύτιμος για κάθε νοικοκυρά και δη εργαζόμενη και στην αγορά πάντα υπάρχουν λύσεις για να κερδίσετε χρόνο!)

Αναφέρομαι στη λύση της έτοιμης κρέμας ζαχαροπλαστικής αντί για την σπιτική κρέμα πατισερί. .

Φυσικά αν έχετε χρόνο και θέλετε το γλυκό σας να φέρει εξ' ολοκλήρου την υπογραφή σας μπορείτε να φτιάξετε δική σας κρέμα πατισερί με τα υλικά και τον τρόπο που θα βρείτε στο τέλος της συνταγής στη σημείωση με τον *

Υλικά:

500 γρ. κανταΐφι

250 γρ. φρέσκο βούτυρο

200 γρ. αμύγδαλα ή ψίχα από φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα

2 κ. σ φρυγανιά τριμμένη μαζί με τα αμύγδαλα + 1 κουτ. σ. ζάχαρη + 1/2 κουτ. γλ, κανέλα

Για το σιρόπι:

4 φλιτζ νερό

3 φλιτζ, ζάχαρη

1 βανίλια

χυμό και τη φλούδα από 1/2 λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας

Για την κρέμα επικάλυψης:

1 φάκελο Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια + 400 ml γάλα

Για τη σαντυγύ:

600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

+ 3 κουταλάκια γλυκού ζάχαρη άχνη + 1 βανίλια

φυστίκι Αιγίνης κοπανισμένο ή λίγο ψημένο κανταϊφι (για πασπάλισμα προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αρχικά ψήνουμε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα στους 180 ο C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160-170 ο C.

Στη συνέχεια ξαίνουμε καλά με τα δάχτυλα το κανταϊφι να αφρατέψει και το απλώσουμε στο ταψί.

Ανακατεύουμε τα κοπανισμένα αμύγδαλα ή τα φιστίκια με τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε το κανταΐφι με τα 3/4 της ποσότητας. (κρατάμε το 1/4 για τη διακόσμηση) Απλώνουμε από πάνω το υπόλοιπο κανταΐφι αφρατεύοντάς το επίσης.

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο εκμέκ κανταϊφι!

Σκορπίζουμε ομοιόμορφα το βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια και βάζουμε το κανταϊφι στο φούρνο. Ψήνουμε για 35-45' περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα.

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο εκμέκ κανταϊφι!

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη φλούδα από το μισό λεμόνι και την κανέλα σε κατσαρολάκι πάνω σε δυνατή φωτιά για 7-8' περίπου από την ώρα βρασμού.

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο εκμέκ κανταϊφι!

Ξεφουρνίζουμε το κανταΐφι και μετά από 2-3' το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το σιρόπι κουταλιά-κουταλιά για να πάει παντού.

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο εκμέκ κανταϊφι!

Αφού κρυώσει το κανταΐφι ετοιμάζουμε την έτοιμη κρέμα Ζαχαροπλαστικής βανίλια (σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου) ή τη δική μας κρέμα πατισερί που θα βρείτε στη σημείωση με τον * στο τέλος της συνταγής και τη στρώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το κανταΐφι.

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο εκμέκ κανταϊφι!

Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα κι έπειτα ετοιμαζουμε τη σαντιγύ χτυπώντας στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια. Απλώνουμε πάνω από την κρέμα ζαχαροπλαστικής και σκεπάζουμε το ταψί με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ολόκληρη νύχτα. Την επόμενη μέρα, που θα είναι παγωμένο και οι γεύσεις θα έχουν δέσει, το κόβουμε και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα ή τα φυστίκια Αιγίνης ή λίγο ψημένο κανταίφι που κρατήσαμε.

Η συνταγή της ημέρας: Πανεύκολο εκμέκ κανταϊφι!

Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Καλοφάγωτο!!

 

* Εναλλακτικά μπορείτε να φτιάξετε δική σας κρέμα πατισερί ως εξής:

Υλικά:

250 ml γάλα

250 ml κρέμα γάλακτος

80 γραμ. ζάχαρη

1 βανίλια

1 αυγό

3 κρόκους αυγών

20 γραμ. κορν φλάουρ

20 γραμ. αλεύρι

1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα να ζεσταθούν και προσθέτουμε και τη βανίλια.

Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.

Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα, τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα. Όλο µαζί το μείγμα το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς για 5΄-6΄, μέχρι να δέσει η κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη στρώνουμε πάνω από το σιροπιασμένο κανταϊφι.