Βγάλε τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου και ζήσε ελεύθερη

Βγάλε τους αρνητικούς ανθρώπους από τη ζωή σου και ζήσε ελεύθερη(pinterest)

Κάποιοι άνθρωποι έρχονται στη ζωή σου ακριβώς για να σου δείξουν με τις πράξεις τους πως δεν πρέπει να ανήκουν σε αυτήν.

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο πιο όμορφη, φωτεινή και γεμάτη υγιή συναισθήματα θα ήταν η ζωή σου και η καθημερινότητά σου αν έδιωχνες από κοντά σου ανθρώπους που σου μαυρίζουν τις μέρες; Που θέλουν να γίνεται πάντα το δικό τους; Πολλές φορές το επιβάλλουν κι όλας και εσύ για να κρατήσεις τις ισορροπίες, να μην φανείς αγενής και συμφεροντολόγα, υποχωρείς. 

Γιατί υπάρχουν στιγμές που έχεις ανάγκη να μην μείνεις μόνη στο σπίτι αλλά θέλεις να βγεις έξω να πεις δύο κουβέντες και οι φίλοι, οι πολύ δικοί σου άνθρωποι δεν είναι διαθέσιμοι. Έχουν οικογένεια και μικρά παιδιά και δεν μπορούν λόγω περιορισμένου χρόνου να βγουν εύκολα μαζί σου. Όχι γιατί δεν σε αγαπούν αλλά γιατί προτεραιότητα έχει η οικογένειά τους. Και τότε αναγκάζεσαι να επιλέξεις κάποιον ή κάποια από τις κοινωνικές επαφές σου, που σας ενώνει κάτι κοινό. Η αγάπη για τα ταξίδια παραδείγματος χάρη. 

Την πρώτη φορά περνάς καλά γιατί αυτοί οι άνθρωποι ξέρουν να σε χειρίζονται και να σε κατευθύνουν χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνεις. Σου παρουσιάζουν όλα τα καλά τους στοιχεία και σιγά σιγά όταν κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου αρχίζουν να σου δείχνουν το κενό που υπάρχει μέσα τους, όλα τους τα προβλήματα και όλα τα αρνητικά του κόσμου. Ακόμα και στο πού θα πάτε επιβάλλονται, λέγοντας πως δεν μπορούν να ανέβουν βόρεια, πως το τάδε μαγαζί είναι πολύ ακριβό για έναν καφέ αλλά κατά έχουν λεφτά να πηγαίνουν μακρινά ταξίδια στο Περού, στον Αμαζόνιο, στη Νέα Υόρκη και να σ’ το παίξουν κοσμογυρισμένοι και με κουλτούρα και επίπεδο. Πόσο εγωιστικό αλήθεια είναι όλο αυτό;

Να τη βράσω και την κουλτούρα και το επίπεδο όταν δεν έχεις μάθει να «βλέπεις» και να σέβεσαι και τις επιθυμίες του άλλου. Και έρχεται η στιγμή που δεν αντέχειw άλλο και ξεσπάς. Εκφράζεις καθαρά όσα σε ενοχλούν και πατάς επιτέλους πόδι για να δείξεις ότι νισάφι πια δεν αντέχεις άλλο αλλά για μια ακόμα φορά γίνεσαι αυτό που λέμε «και κερατάς και δαρμένος», δηλαδή φταίχτης. 

Και τότε συνειδητοποιείς πως δεν σου αξίζει τέτοια συμπεριφορά και τέτοια αξιοποίηση της ζωής σου. Γιατί η ζωή είναι μικρές στιγμές που έρχονται και φεύγουν πολύ γρήγορα και αυτό που αξίζει είναι να έχεις μια ζωή με ηρεμία ψυχής και με ποιότητα! Με ελευθερία σκέψης και επιλογών. Και έχεις ανάγκη στη ζωή σου να υπάρχει πάντα φως και εξέλιξη προς τα μπροστά.