Ποιες κακές συνήθειές σου, δεν είναι τόσο κακές τελικά;

Ποιες κακές συνήθειές σου, δεν είναι τόσο κακές τελικά;(pixabay)

Δεν πηγαίνουμε στο γιατρό για προληπτικές εξετάσεις, δεν γυμναζόμαστε, περνάμε περίπου 3,5 ώρες τη μέρα μπροστά στην τηλεόραση, οδηγούμε ΙΧ, σαν να μην υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς. Το αποτέλεσμα; Να μειώνεται συνεχώς το προσδόκιμο ζωής μας. Ωστόσο, υπάρχουν και κακές συνήθειες όπως το να κοιμάστε λίγο παραπάνω ή το να άγχεστε λιγάκι που σας κάνουν καλό!

*Κοιμάστε παραπάνω: Αν δεν κοιμάστε περισσότερο από 8 – 9 ώρες (που δηλώνει κάποιο πρόβλημα με το θυρεοειδή ή κατάθλιψη) τότε καλά κάνετε. Εκτός από την ξεκούραση που σας προσφέρει βοηθά τον οργανισμό να αποκαταστήσετε τις φθορές που υπόκεινται σε καθημερινή βάση, ενώ φαίνεται ότι σας προφυλάσσει από τον κίνδυνο του διαβήτη και τις παθήσεις της καρδιάς.

*Έχετε λίγο άγχος: Πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι μικρές δόσεις στρες κρατούν το μυαλό και το σώμα σε εγρήγορση. Τέτοιου είδους στρεσογόνα ερεθίσματα αποτελούν για τον οργανισμό τονωτικές ενέσεις, που τον βοηθούν «να ανεβάσει στροφές», ώστε να μη δουλεύει στο ρελαντί, χωρίς όμως να τον καταπονούν.

*Σας αρέσει να τσιμπολογάτε: Κι όμως, το διαρκές τσιμπολόγημα «κόβει» την όρεξη και διατηρεί σταθερά τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα. Αποτέλεσμα; Αποτρέπονται οι κρίσεις λαιμαργίας που οδηγούν σε υπερφαγία και συσσώρευση περιττών κιλών.

Το μυστικό

Μη βουρτσίζετε τα δόντια σας έντονα, με σκληρή βούρτσα. Αυτή η συνήθειά σας σάς βλάπτει αντί να σας ωφελεί, καθώς διαβρώνεται το σμάλτο των δοντιών, τα ούλα γίνονται πιο ευαίσθητα ευνοώντας τη δημιουργία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας, δύο βασικά προβλήματα των ενηλίκων.

Το είδαμε εδώ