Η συνταγή της ημέρας: Σιροπιαστό κέϊκ μανταρινιού

Η συνταγή της ημέρας: Σιροπιαστό κέϊκ μανταρινιού

Ένα αφράτο και πολύ αρωματικό κέίκ μανταρινιού με σιρόπι φιλοξενεί σήμερα το ewoman, φιλοδοξώντας να σας κλέψει την καρδιά!

Τώρα που τα μανταρίνια είναι στα φόρτε τους, φτιάξτε το και είμαστε σίγουροι ότι θα το λατρέψουν όλοι!

Υλικά:

200 γρ. βούτυρο

250 γρ. ζάχαρη

ξύσμα από 4 μανταρίνια

4 αυγά

170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ

1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

180 γρ. αμύγδαλα λευκά αλεσμένα σε σκόνη

1 κ.σ. φιλέ αμυγδάλου ψιλοκομμένο

1 κ.σ. άχνη ζάχαρη

Για το σιρόπι

400 γρ. ζάχαρη

100 γρ. νερό

ξύσμα από 3 μανταρίνια

200 ml χυμός μανταρινιού

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και την αμυγδαλόσκονη και ανακατεύουμε πολύ καλά με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης). Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μας στην φόρμα σιλικόνης και σκορπίζουμε στην επιφάνεια το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω αντιστάσεις για 50 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και έπειτα σιροπιάζουμε σιγά-σιγά το κρύο κέικ, με το ζεστό σιρόπι. Τέλος πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και το κέικ μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!