13 τρόποι να χαλαρώσεις στο σπίτι σου

13 τρόποι να χαλαρώσεις στο σπίτι σου (pixabay)

Μια μέρα στο σπίτι σας, μια μέρα χαλάρωσης και relax από το άγχος της καθημερινότητας. Μια μέρα, μόνο για σας. Κι αν μια ολόκληρη μέρα σας φαίνεται πολλή, τότε οργανωθείτε ώστε δυο τρεις ώρες να τις αφιερώσετε στον εαυτό σας. Και να κάνετε μόνο αυτά που θα σας ανακουφίσουν, θα σας αναζωογονήσουν και θα σας κάνουν να χαμογελάτε!

Δείτε λοιπόν 13 tips χαλάρωσης και relax στο σπίτι σας σαν να είστε στο καλύτερο spa του κόσμου!

1. Φτιάξτε ένα ζεστό πράσινο τσάι.

Θα σας χαλαρώσει και θα σας ανακουφίσει.

2. Φάτε ένα κομμάτι μαύρης σοκολάτας

Η μαύρη σοκολάτα, ηρεμεί τα νεύρα και ρυθμίζει τα επίπεδα κορτιζόλης.

3. Μια κουταλιά μέλι 

Το μέλι είναι θαυματουργό. Εκτός του ότι θεωρείται από τα καλύτερα φυσικά ενυδατικά για το δέρμα, καταπολεμά την κατάθλιψη και το άγχος.

4. Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο 

Γεμίστε τη μπανιέρα με νερό, άλατα και βυθιστείτε για όση ώρα χρειάζεστε για να χαλαρώστε προσπαθώντας να απομακρύνετε οποιαδήποτε σκέψη από το μυαλό σας.

5. Ξαπλώστε και βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι σας 

Φανταστείτε πως το μαξιλάρι είναι ένα μαλακό σφουγγάρι που απορροφά όλες τις δυσάρεστες σκέψεις και το άγχος. Βυθιστείτε σ΄αυτό, αφήνοντας όλο το βάρος του κεφαλιού σας στο μαξιλάρι.

6. Χαλαρώστε ένα ένα τα μέρη του σώματός σας 

Όπως θα είστε ξαπλωμένη, κλείστε απαλά τα μάτια και αρχίστε να χαλαρώνετε κάθε μέρος του σώματός σας, ξεκινώντας από τα πόδια κι ανεβαίνοντας. Εστιάστε τη σκέψη σας σε κάθε μέρος του σώματος που χαλαρώνετε.

7. Διαλογιστείτε 

Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας, ενώ θα βρίσκεστε σε κατάσταση χαλάρωσης.

8. Κάντε ένα μασάζ χεριών

Με μια ενυδατική κρέμα χεριών χαλαρώστε τα χέρια σας, πιέζοντας με τον αντίχειρα του ενός χεριού, το μέρος της παλάμης ανάμεσα στον αντίχειρα και τον δείκτη του άλλου και συνεχίστε σε όλο σας το χέρι πιέζοντας ελαφρά.

9. Κάντε την πιο χαλαρωτική άσκηση γιόγκα

Ξαπλώστε στο πάτωμα και σηκώστε τα πόδια σας ψηλά, ακουμπωντας τα στον τοίχο. Μείνετε για όση ώρα χρειάζεστε. Αυτή η άσκηση όχι μόνο χαλαρώνει αλλά και ανανεώνει.

10. Γράψτε και διαβάστε 

Πάρτε ένα βιβλίο που σας χαλαρώνει και σας «ταξιδεύει», γράψτε τις σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας σε ένα μπλοκ.

11. Μυρίστε λουλούδια κι εσπεριδοειδή 

Όσο άγχος κι αν έχετε, η μυρωδιά από ένα μπουκέτο λουλούδια θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Ξέρατε πως η μυρωδιά των λουλουδιών, μειώνει τα επίπεδα του άγχους;

12. Κάντε σχέδια για δακοπές

Διαβάστε περιοδικά, μπείτε στο ιντερνετ και δείτε υπέροχους μαγευτικούς προορισμούς, ακόμη κι αν δεν μπορείτε να τους επισκεφτείτε. Νιώστε πως ταξιδεύετε και είστε εκεί!

13. Βάλτε μουσική

Χαλαρώστε ακούγοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια, κλασική μουσική ή μουσική ειδική για χαλάρωση και relax.

Το είδαμε εδώ 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ