Οι Ιχθείς και η αποδόμησή τους: Καρχαρίες ή χρυσόψαρα;

Οι Ιχθείς και η αποδόμησή τους: Καρχαρίες ή χρυσόψαρα;

Αγαπητό μου ψαρουλάκι,

Έφθασαν τα γενέθλια σου! Από 19 Φεβρουαρίου μέχρι 20 Μαρτίου είσαι Ιχθύς το πιο αντιφατικό ζώδιο. Να σε χαιρόμαστε και να μας χαίρεσαι. Ανήκεις στον ευμετάβλητο σταυρό με στοιχείο το νερό και κυβερνήτη τον Ποσειδώνα τον κυρίαρχο των θαλασσών. 

 

Συνειρμικά με το που διαβάζεις το παραπάνω καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται. Σε περίπτωση που όχι, θα σε βοηθήσω εγώ: Είσαι μυστηριώδες, άπιαστο άτομο που διαμορφώνεσαι από τον περίγυρο και το περιβάλλον ενσωματώνοντάς τα στον εαυτό σου.

 

Η κλασσική συχνή εικόνα σου είναι η εξής: Όταν νιώθεις χαρούμενη και ευχαριστημένη είσαι χαρά Θεού, όλο χαμόγελα. Όταν δεν είσαι καλά για τον όποιο λόγο, μοιάζεις με καταθλιπτική μαραμένη βιόλα που περιφέρεται… Σήμα κατατεθέν σου είναι ο μόνιμος ρόλος που ασυνείδητα παίζεις: του θύματος ή του θύτη ή και εναλλαγές αυτών ανάλογα τι συμφέρει ή όχι.

 

Τα μεγάλα σου προτερήματα είναι η ενσυναίσθηση, η κατανόηση για τα κοινωνικά προβλήματα, η καλλιτεχνικότητα και οι ευγενικοί διακριτικοί τρόποι. Θα έλεγε κανείς πως συνάντησε ένα ευαίσθητο, εύθραυστο αγγελούδι που βλέπει παντού μόνο την ομορφιά. 

 

Αυτή η αυταπάτη συνεχίζεται μέχρι να σε γνωρίσουν καλύτερα. Το πρώτο παράδοξο που αρχίζει να παρατηρεί κανείς είναι ότι φοράς παράξενα ρούχα και πάντα κάτι δε κολλάει μεταξύ τους. Μικρό το κακό κανείς δεν είναι τέλειος.. 

 

Αργότερα γίνεται σαφές πως έχεις κακό προσανατολισμό και μνήμη ενώ συνηθίζεις να μιλάς μόνη. Η ευτυχία του παρατηρητή ολοκληρώνεται με τη διαπίστωση πως κοιμάσαι όρθια μη καταλαβαίνοντας (ή κάνοντας πως δεν καταλαβαίνεις) απολύτως τίποτα.

 

Κάπου εδώ να κάνουμε και μια μνεία για τον (μελλοντικό, πρώην ή νυν) σύντροφό σου τον οποίο ως να τον κατακτήσεις, γίνεσαι χαλί να σε πατήσει και μετά τον τυλίγεις σε μια κόλλα χαρτί κάνοντας τον, ό.τι θέλεις με όπλο συναισθηματικούς εκβιασμούς ειπωμένους με γλυκύτητα.

 

Σε περίπτωση χωρισμού αναφέρεις πως ήταν αχάριστος και εσύ τον είχες πάνω από όλα. Μπορεί να συνέβη μπορεί και όχι αφού το ψέμα είναι ένα ακόμα κομμάτι του εαυτού σου ειδικά όταν πιέζεσαι. Τέλος κανείς δε ξεχνάει την έμφυτη ροπή σου προς την απιστία ή την έλξη σου για ανθρώπους χωρίς καμία συναισθηματική σταθερότητα.

 

Τα παραπάνω συμβαίνουν γιατί είσαι άτομο αυτοκαταστροφικό και δειλό. Ανέχεσαι τα πάντα χωρίς να βάζεις όρια αντιμετωπίζοντας χαλαρά τις καταστάσεις. Συνήθως επιλέγεις ασύμβατους φίλους επειδή σου ιντριγκάρει την απύθμενη συναισθηματικότητα σου το όλο σκηνικό.

 

Σε ακραίες καταστάσεις είναι πιθανό να κάνεις διάφορες καταχρήσεις για να ξεφύγεις από την πραγματικότητα όπως και να είσαι απίστευτα σκληρή με τους ανθρώπους ενώ την ίδια στιγμή πλαντάζεις στο κλάμα για ένα αδέσποτο ζωάκι. 

 

Νομίζω πως σε σκότισα με όλα αυτά για αυτό και προχωρώ στη γενέθλια πρόβλεψή σου!

 

Ο Κρόνος και ο Δίας στον Αιγόκερω είναι φιλικοί προς εσένα και επαγγελματικές προσδοκίες ή άλλοι σημαντικοί στόχοι σου θα πραγματοποιηθούν. Δώσε λίγη προσοχή το φθινόπωρο στον ανάδρομο Άρη στο Κριό, ειδικά την περίοδο που θα τετραγωνίζει Κρόνο και Πλούτωνα στον Αιγόκερω. Ίσως σου φέρει κάποια οικονομική απώλεια και τραβάς τα μαλλιά σου.

 

Άνοιξη και καλοκαίρι προβλέπονται χωρίς σπαστικές διακυμάνσεις, που διαταράσσουν βάναυσα το ζεν σου. Η προσοχή σου απαιτείται ξανά προς το τέλος του έτους ώστε να μη γκρεμιστεί ό.τι άφησε όρθιο ο Άρης στο Κριό. Προτείνω όταν ακούς ανάδρομους πλανήτες να λουφάζεις και να αφήνεις τη δράση για αργότερα

 

Τip: Αν υπάρχει κάποιο ακίνητο που μπορείς να εκμεταλλευτείς είναι η κατάλληλη χρονιά για να το προωθήσεις ώστε να έχεις κανένα ψιλό στην άκρη για αντιστάθμισμα στην πιθανή οικονομική αναποδιά από το κουραστικό πλέον ντουετάκι Κρόνου-Πλούτωνα στον Αιγόκερω.

 

Αποχαιρετώ με το λατρεμένο σου μότο : Αύριο είναι μια άλλη μέρα!

Μανδάμ Αστερόεσσα.