Άνοιξη και Feng Shui: Μάθε όσα χρειάζεσαι

Άνοιξη και Feng Shui: Μάθε όσα χρειάζεσαι(pinterest)

Ο καιρός ήδη μύρισε άνοιξη.
 
Πως πρέπει να είναι όμως ο εξωτερικός χώρος σύμφωνα με τους κανόνες του feng shui;
 
Όπως έχουμε κανόνες για τους εσωτερικούς χώρους, έτσι έχουμε και για τους εξωτερικούς. Η ενέργεια υπάρχει στο περιβάλλον και εμείς πρέπει να την βάλουμε στο αυλάκι της για να ρέει σωστά.
 
Πολύ προσοχή θέλει το στοιχείο του νερού. Ότι έχει να κάνει λοιπόν με νερό, όπως πισίνα, σιντριβάνι, γούρνα ή πηγάδι, τοποθετήστε τα στα ανατολικά ή νοτιοανατολικά του σπιτιού.
 
Το νερό τώρα χωρίστε το σε δυο κατηγορίες. Αυτό που ρέει και αυτό που μένει στάσιμο. Π.χ. το στάσιμο είναι στη λίμνη ή τη γούρνα και το κινούμενο στο σιντριβάνι. Το στάσιμο νερό, λόγο της ακινησίας, της μη ροής, μετατρέπεται σε αρνητική πηγή ενέργειας. Τοποθετήστε λοιπόν μέσα στο νερό ζωντανούς οργανισμούς σε φυτά ή ψάρια.
 
Στο κινούμενο νερό μπορείτε να τοποθετήσετε φώτα που θα ισχυροποιήσουν την ενέργεια του και θα την κάνουν ανοδική.
 
Αν απέναντι από το σπίτι σας υπάρχουν κολόνες της ΔΕΗ, νοσοκομείο, νεκροταφείο, αδιέξοδο δρομάκι ή ένας πολύ μεγάλος δρόμος (λεωφόρος), προστατευτείτε με ένα φωτεινό σιντριβάνι.
 
Ένα άλλο κομμάτι του εξωτερικού χώρου είναι τα έπιπλα.
 
Το ξύλο και το μέταλλο είναι η καλύτερη επιλογή.
 
Τοποθετήστε λοιπόν έπιπλα κήπου από αυτά τα υλικά και ντύστε τις καρέκλες σας με φουσκωτά και μαλακά μαξιλάρια. Έτσι θα κάθεστε άνετα και αναπαυτικά, θα ηρεμείτε και θα διώχνετε όλη την αρνητική ενέργεια που έχετε συσσωρεύσει.
 
Φαναράκια με κεριά θα φτιάξουν μια όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα. Αν δεν έχετε ήδη, μπορείτε να τοποθετήσετε ρεσό σε ποτήρια του νερού ή του κρασιού, διάφανα ή χρωματιστά και να δώσετε γρήγορα μια οικονομική και όμορφη λύση. Γεμίστε πήλινα ταψάκια ή κουπάκια με άμμο, βάλτε μέσα κοχύλια ή πέτρες για να μεταφέρετε την καλοκαιρινή διάθεση στο χώρο σας.
 
Διατηρείτε τα φυτά σας σε καλή κατάσταση, ποτίζοντας τα και καθαρίζοντάς τα τακτικά. Ένα μαραμένο φυτό είναι μαγνήτης αρνητικής ενέργειας, την οποία διαχέει στο χώρο. Αντίθετα τα όμορφα υγιή φυτά είναι πηγή θετικής ενεργειακής ροής. Είναι μια μηχανή που συνεχώς παράγει ενέργεια για εσάς. Δεν είναι υπέροχο;
 
Επιστρατεύστε λοιπόν τις κηπουρικές σας γνώσεις και ανακαλύψτε τα οφέλη του πράσινου μπαλκονιού σας.

Το είδαμε εδώ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ