Το ewoman πάει θέατρο: Kuro

Το ewoman πάει θέατρο: Kuro

Η ομάδα παραστατικών Τεχνών Akatsuki σε σκηνοθεσία του Στέλιου Πετράκη, παρουσιάζουν την θεατρική παράσταση Kurο. Το θέμα της είναι μια ιαπωνική ιστορία αγάπης.

Στη μακρινή Ιαπωνία διαδραματίζεται, ένα σκοτεινό παραμύθι με θλιβερό τέλος. Σε αρκετά σημεία θυμίζει τον ¨Ρωμαίο και Ιουλιέτα¨ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Δυο νέοι προερχόμενοι από φυλές πολεμιστών που τις χωρίζει παράλογο μίσος και έχθρα, ερωτεύονται μεταξύ τους. 

Kuro-ewoman

Το ζευγάρι αντιμετωπίζει θανατηφόρα εμπόδια και άκαμπτες βασιλικές διαταγές που προστάζουν η αγάπη αυτή να βουτηχθεί στο αίμα και να αφανιστεί από προσώπου γης.

Οι εραστές μη μπορώντας να αποκρούσουν το τραγικό αδιέξοδο, υποτάσσονται στο πεπρωμένο τους, ανήμποροι να κάνουν την υπέρβαση και την ανατροπή. 

Το θεατρικό έργο συνδυάζει ποίηση, ρυθμό, λόγο και κίνηση αντλώντας στοιχεία από την όμορφη μυθολογία και λαογραφία της χώρας του ανατέλλοντος ήλιου όσο και από ελληνικά δημοτικά ποιήματα, αρχαία τραγωδία και ομηρικά συγγράμματα.

kuro1-ewoman

Με σεβασμό και στις δυο παραδόσεις Ιαπωνική και Ελληνική επιτυγχάνεται ένα αρμονικό αποτέλεσμα, γεμάτο λυρισμό. Οι δυο κουλτούρες είναι εμφανές πως έχουν πολλές ομοιότητες. 

Το στοιχείο του μεταφυσικού είναι κυρίαρχο συστατικό στην προώθηση της πλοκής. Συναισθήματα όπως έρωτας και μίσος είναι έννοιες οικουμενικές, με ισχύουσα θέση σε κάθε παράδοση, που δε γνωρίζουν σύνορα από την αρχαιότητα έως σήμερα.

Η ομάδα Αkatsuki μέσα από ένα παραμυθένιο σκηνικό που παραπέμπει σε ιαπωνικό παλάτι, υπέροχες χορογραφίες και εντυπωσιακές μονομαχίες βασισμένες σε πολεμικές τέχνες προωθούν δυναμικά την ιστορία ερμηνεύοντας τη διάσταση των αιματηρών μονομαχιών με ευφάνταστο τρόπο.

kuro2-ewoman

Ιδιαιτέρως επιτυχημένες μάσκες και μακιγιάζ που θυμίζει αιματοβαμμένους άγριους πολεμιστές, ταξιδεύουν τους θεατές σε άλλες εποχές όπου στο πεδίο της τιμής, το λόγο είχαν τα όπλα και ο ηττημένος έχανε και την ίδια του τη ζωή βάζοντας πάνω από τα θέλω του και τον εαυτό του τα βασιλικά προστάγματα.

 

Συντελεστές

 

Ερμηνεία: Ειρήνη Αμανατίδου, Στάθης Δημόπουλος, Πέτρος Μουλαγιάννης, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νίκη Πεταλά, Βιργινία Ταμπαροπούλου

 

Κείμενο-σκηνοθεσία: Στέλιος Πετράκης

Επιμέλεια κίνησης: Σταύρος Αποστολάτος

Διδασκαλία πολεμικών τεχνών: Πέτρος Μουλαγιάννης

Μάσκες-μακιγιάζ: Αλέξανδρος Λόγγος

 

Τιμές εισιτηρίων: 8€-12€

 

Θέατρο ΠΚ: Κασομούλη 30 και Ρενέ Πυώ 2

 Νέος Κόσμος

 

Ως τις 22 Μαρτίου κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:30.