Η συνταγή της ημέρας: Λικέρ με ζαχαρούχο χυμό και αλκοόλ

Η συνταγή της ημέρας: Λικέρ με ζαχαρούχο χυμό και αλκοόλ

Τι λέτε πάμε να μεθύσουμε τον κορονοϊό; Βέβαια οι κανόνες της καραντίνας για σωστή και υγιεινή διατροφή λένε όχι ζάχαρη και αλκοόλ και λογικό αφού και τα δύο πέρα από την απόλαυση δεν προσφέρουν κανένα θρεπτικό στοιχείο που θα θωρακίσει τον οργανισμό σας πέρα από τσάμπα θερμίδες. 

 

Όμως σε αυτή την ζωή για μια απόλαυση έχουμε έρθει. Και ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Έρχεται το Σαββατόβραδο και μένετε σπίτι. Αφού όλα τα μπαράκια είναι κλειστά. Και εκείνη η Παρασκευή βράδυ όμως ε; Για ποτάκι με φίλες και κοινωνικό σχολιασμό. Εντάξει σίγουρα έπαιζε και καμιά καθημερινή σε κανένα μπαράκι της περιοχής σας έτσι για να σπάει η ρουτίνα της εβδομάδας. 

Και τώρα; Τώρα τίποτα αγαπημένες μου. Μέσα στο σπίτι τηρώντας ευλαβικά τους κανόνες. Και εδώ που τα λέμε καλά κάνετε. Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. Στην προκειμένη βέβαια περίπτωση τα θέλουμε όλα μας τα ρούχα πλυμένα και σιδερωμένα για να φύγει ο ιός. Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα γιατί πολύ στενός κορσές μας έχει γίνει τελευταία αυτός ο κορονοϊός.

Θα κάτσετε λοιπόν σπίτι φτιάχνοντας δικά σας ποτά μέσα σε ένα μόλις λεπτό μπας και μεθύσει και φύγει μακριά ο στενός κορσές.

Θα τηρήσετε όμως τους κανόνες. Μικρές ποσότητες. Σε σφηνοπότηρο θα πιείτε. Από ένα, άντε μέχρι τρία λέει ο κανόνας για το Σαββατόβραδο. Άλλη μέρα ένα και τέλος. Λέω εγώ τώρα....! Θα μπείτε λοιπόν στην διαδικασία να παίξετε με τα χρώματα και τους συνδυασμούς των γεύσεων και όλα αυτά να τα μοιραστείτε με τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού, εννοείται ενήλικες.

Κάπως έτσι τυχαία μου ήρθε και εμένα η έμπνευση. Είχα ζαχαρούχο χυμό και αλκοόλ και είπα δεν τον διαλύω στο αλκοόλ να δω το θα γίνει; Και ήταν τέλειο. Το ονόμασα το ποτό της καραντίνας. Βασικά μοιάζει περισσότερο με λικέρ, το οποίο προέρχεται από την λατινική λέξη liquifacere που σημαίνει υγροποίω.

Θα πάρετε λοιπόν, ζαχαρούχο χυμό φρούτου. Στο εμπόριο υπάρχει σε γεύση λεμόνι, πορτοκάλι, βύσσινο, μανταρίνι. Εγώ στις φωτογραφίες που ακολουθούν για αλκοόλ έχω βάλει ρακί, ούζο, κονιάκ. Υπάρχουν και άλλα. Όπως π.χ το τσίπουρο.

Σε ένα σφηνοπότηρο λοιπόν βάζουμε μισό ζαχαρούχο χυμό μισό αλκοόλ, ανακατεύουμε και έτοιμο. Είναι πράγματι ιδιαίτερη η γεύση. Κάντε ότι συνδυασμό θέλετε. Π.χ σε ένα ακοόλ μπορείτε να βάλετε είτε μια γεύση χυμό, είτε δύο. Παίξτε μόνες σας με τις γεύσεις σας.

Εδώ έχω ανακατέψει τα τρία αλκοόλ μου, ένα σε κάθε ποτήρι, με χυμό λεμόνι.

lemon-ewoman

Εδώ με χυμό πορτοκάλι.

orange-ewoman

Και εδώ με χυμό βύσσινο.

visinon-ewoman

Άντε βρε αδερφέ να το ρίξουμε λίγο έξω....με μέτρο πάντα. Όχι γιατί αν μεθύσετε κινδυνεύετε να σας κόψουν πρόστιμο από το σαλόνι στην κρεβατοκάμαρα αλλά να....να μην σας βρει αυτός ο βλαξ, ο κορονοϊός στον ύπνο. Είπαμε αυτόν θα μεθύσουμε, όχι εμάς. Άντε στην υγειά μας!!!