Όταν νιώθεις μόνη να θυμάσαι...

Όταν νιώθεις μόνη να θυμάσαι... (pexels)

Δεν είσαι μόνη στη μοναξιά σου

Ακόμα κι όταν νιώθεις έτσι, σκέψου ότι υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι γύρω σου. Πάντα υπάρχει κάποιος στο περιβάλλον σου που μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του. Κι ας μην είναι τόσο κοντά σου και διαθέσιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Υπάρχει όμως.

Μερικές φορές θέλεις να είσαι μόνη σου

Η μοναξιά και η μοναχικότητα είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μερικές φορές θέλεις να είσαι μόνη σου, να είσαι απλά ο εαυτός σου, να δεις βαθιά μέσα σου, να σκεφτείς, να νιώσεις. Τότε επιθυμείς τη μοναχικότητα.

Πρέπει να έχεις χαθεί πρώτα για να ψάξεις

Όταν συνειδητοποιήσεις ότι έχεις χαθεί, θα μπεις στη διαδικασία να ψάξεις. Θα αναζητήσεις αυτό που πραγματικά επιθυμείς. Και θα κάνεις ίσως και τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου, που χρειάζεσαι. Μπορεί να φοβάσαι, αλλά δεν είναι καλύτερο από το να μετανιώνεις;

Μερικές φορές είναι καλό να αποδέχεσαι τα πράγματα όπως ακριβώς είναι

Ακόμα κι αν δεν έχεις αυτό που θες, κάθε βήμα σου, σου προσφέρει μια γνώση. Και σε οδηγεί στο επόμενο. Το πιο σημαντικό είναι να μην πολεμάς τον εαυτό σου, και να απαλλαγείς από εσφαλμένες προσδοκίες. Για λάθος πράγματα ή που τις έχεις υιοθετήσει από τρίτους. Αποδοχή του πραγματικού σου εαυτού και των επιθυμιών του, θα σε οδηγήσει πιο κοντά στην ευτυχία.

Για κάθε κατάσταση διάλεξε ποια θα είναι η στάση σου

Γίνε αποφασιστική, γίνε θετική. Το μεγαλύτερο μέρος της δυστυχίας σου ή της μιζέριας σου δεν καθορίζεται τόσο από τις καταστάσεις όσο από τη στάση σου απέναντι σε αυτές. Χαρούμενο δεν είναι ένα άτομο που όλα του πηγαίνουν πάντα καλά αλλά ένα άτομο που έχει απέναντι σε όλες τις καταστάσεις μια καλή αντιμετώπιση.

Μόνος δεν σημαίνει πάντα μοναχικός και μοναχικός δεν σημαίνει πάντα μόνος

Μπορείς να είσαι μόνος και μέσα σε ένα πλήθος. Σωστά; Και αυτό είναι χειρότερο δεν είναι; Για αυτό επίλεξε με προσοχή τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Εξάλλου όπως έλεγε και ο Άγγλος στοχαστής Thomas Fuller, καλύτερα μόνος παρά με κακή παρέα.

Οι άνθρωποι που αγαπάς δεν χρειάζεται να στηρίζουν πάντα τις επιλογές σου

Οι φίλοι και η οικογένεια σου δεν θα στηρίζουν πάντα τους στόχους σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι εσύ δεν πρέπει να τους επιδιώξεις. Ακολούθησε το ένστικτό σου. Σπάνια θα σε διαψεύσει. Και ακόμα κι αν στην πορεία κάτι δε βγει όπως το περίμενες, τουλάχιστον δεν θα έχεις μείνει με το απωθημένο. Μην ανησυχείς για το τι λένε οι άλλοι, ζήσε τη δική σου αλήθεια.

Δεν είσαι αυτή που ήσουνα και αυτό είναι οκ!

Έχεις περάσει πολλά για να είσαι αυτή που είσαι σήμερα. Έχεις αλλάξει, έχεις μάθει. Αν λοιπόν κάποιος σου πει ότι άλλαξες, πες του απλά: “και βέβαια, αυτό δεν είναι το νόημα της ζωής; Να αλλάζουμε, να εξελισσόμαστε”.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές ξεκινούν από τις μικρές

Βάλε τα δυνατά σου. Και να θυμάσαι ότι για να έρθει η αλλαγή πρέπει να ξεκινήσεις από σήμερα, από τα μικρά, τα καθημερινά. Αυτά θα χτίσουν τις νέες σου συνήθειες, και θα αθροίζονται και θα σε δυναμώνουν.

Στο τέλος, όλα άξιζαν..πραγματικά!

Ναι κι όμως. Κάθε βήμα, κάθε χαμόγελο, κάθε θλίψη, κάθε προσπάθεια. Όλα έχουν τη δική τους θέση και αξία στο χάρτη της ζωής σου. Αγάπα τα, είναι δικά σου. Είναι εσύ!

Το είδαμε εδώ