Μερικές χρήσιμες συμβουλές για σας που δίνετε Πανελλήνιες

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για σας που δίνετε Πανελλήνιες

Μιλάμε για την τελική ευθεία. Ένας μήνας μένει...

Έχοντας γνώμονα την εμπειρία,  θα ήθελα να σας δώσω μερικές συμβουλές για τις μέρες που πλησιάζουν οι πανελλήνιες.

Αυτό που ξέρω είναι πως αυτή την περίοδο οι περισσότεροι έχετε κουραστεί πάρα πολύ και τα 'χετε ψιλοπαρατήσει. Είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε ΤΩΡΑ. Έχει μείνει λίγος χρόνος, πραγματικά ελάχιστος που σας για να αλλάξετε τα δεδομένα σας. Γι' αυτούς που έχουν μείνει πίσω, μαζέψτε ό,τι μπορείτε γιατί πραγματικά μπορείτε.

Φτάνοντας 1 μέρα πριν τις πανελλήνιες, θα σας συνιστούσα να βρεθείτε με την παρέα σας, να πάτε μια βόλτα να περπατήσετε κ όχι να διαβάζετε σερί μέχρι να πάτε το πρωί να γράψετε. Ειλικρινά δεν έχει καμία ουσία και μπορεί να χάσετε και όσα έχετε μάθει ..

Προσπαθήστε να κοιμηθείτε, φροντίστε να συμπληρώσετε 6-8 ώρες ύπνου και μη σας φάει το άγχος της επόμενης μέρας. Να 'χετε στο νου σας ότι πάτε να γράψετε ένα συνηθισμένο διαγώνισμα του σχολείου. Φάτε ένα καλό πρωινό και ξεκινήστε με θετική ενέργεια, κοιταχτείτε στον καθρέφτη και χαρίστε ένα χαμόγελο στον εαυτό σας. Αυτή η προσπάθεια φτάνει στο τέλος της, αισθανθείτε περήφανοι που 'χετε φτάσει στην πηγή.

Όταν φτάσετε στο σχολείο, μην κάνετε το λάθος να παγιδευτείτε με τα άτομα που είναι φουλ αγχωμένα, συζητούν για τα θέματα, για τις απαντήσεις και όλα τα σχετικά. Απομακρυνθείτε από αυτούς και νάστε με άτομα που συζητούν εντελώς άλλα θέματα για να ξεχαστείτε. Αν όλοι συζητούν για τις πανελλήνιες, απλώς απομακρυνθείτε απ’ όλους και καθίστε μόνοι σας.

Χτύπος κουδουνιού. Μη χάσετε την υπομονή σας. Είναι όλα καλά. Ανεβείτε χαλαροί και άνετοι, μπείτε και καθίστε. Ίσως έχετε και τη δυνατότητα να μιλήσετε και μεταξύ σας πριν δοθούν τα θέματα - τουλάχιστον εμείς την είχαμε και τραγουδούσαμε, λέγαμε τι θα κάνουμε όταν τελειώσουν οι πανελλήνιες, κάναμε πλάκα ότι θα πάμε μετά το γραπτό για μπάνιο και τα σχετικά. Είχαμε όντως ξεχαστεί και το'χαμε δει χαλαρά.

Όσον αφορά τους επιτηρητές, υπάρχουν όλων των ειδών. Δεν ξέρετε τι θα πετύχετε αλλά μην το 'χετε καθόλου στο νου σας αυτό. Και ο επιτηρητής μπορεί να χει το ίδιο άγχος με σας, για όλα τα παιδιά που δίνουν. Μην ακούτε τριγύρω σας. Αυτό είναι, έτσι είναι αλλιώς, το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να σας νοιάζει.

Κατά την διάρκεια του γραψίματος να είστε αφοσιωμένοι εκεί. Αν κάτι δεν ξέρετε, μην επιμείνετε χάνοντας χρόνο. Πηγαίντε στην επόμενη ερώτηση και στο τέλος ξαναγυρίστε για να προσπαθήσετε σ’ όσα δεν έχετε απαντήσει.

Όταν τελειώσετε και παραδώσετε, μην σκέφτεστε πώς τα πήγατε και τι γράψατε σωστό και τι λάθος. ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΧΡΟΝΟ!

Ξεκουραστείτε λίγο, φάτε κάτι και κάνετε την επανάληψη για το επόμενό σας μάθημα.

Σας εύχομαι καλή τύχη. Βάλτε τα δυνατά σας! Αλλά ακόμη και να μην πετύχετε εκεί που θέλατε, δεν ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Αρκεί να ξέρετε μέσα σας ότι προσπαθήσατε!