Kid's Library: «Μια ιστορία σε σχήμα αρκούδου»

Η Χριστίνα προτείνει στα παιδιά: Μια ιστορία σε σχήμα αρκούδου

Είχα διαβάσει αυτό το βιβλίο πριν εκδοθεί στα ελληνικά και είχα ενθουσιαστεί!

Το βιβλίο «Μια ιστορία σε σχήμα αρκούδου», Dawn Coulter-Cruttenden εκδ Βιβλιοσκόπιο, είναι η αληθινή ιστορία ενός 7χρονου αγοριού στο φάσμα του αυτισμού που χάνει ξαφνικά τον αγαπημένο του αρκούδο.

1

Ο μπαμπάς του, αναρτά τότε μια δημοσίευση στο twitter και άνθρωποι από όλο τον κόσμο αρχίζουν να στέλνουν αρκούδους στον Τζακ! Σιγά σιγά, ο Τζακ καταφέρνει να αποδεχτεί την απώλεια του αρκούδου του και να εμπνευστεί από την καλοσύνη όλων αυτών των ανθρώπων με το να κάνει κι αυτός κάτι που θα βοηθήσει άλλα παιδιά.

2

Τρυφερό, συγκινητικό, ιδανικό για να μιλήσετε ανοιχτά για συναισθήματα και κυρίως για το συναίσθημα της απώλειας. Τα παιδιά θα ταυτιστούν και θα τα ανακουφίσει το γεγονός ότι πουθενά αυτό το βιβλίο δεν μας λέει ότι δεν πρέπει να στεναχωριόμαστε όταν χάνουμε κάτι αγαπημένο. Μπορούμε όμως να δράσουμε για να κάνουμε τους άλλους να αισθανθούν καλύτερα, όπως κάποτε έκαναν κι αυτοί για εμάς.

Απευθύνεται σε παιδιά 3+ και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη είναι παιδαγωγός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, δημιουργός και διαχειρίστρια της ομάδας Παιδικό βιβλίο-Προτάσεις.