«Έτερος εγώ»: Η ταινία που δεν ήξερες ότι πρέπει να δεις!

«Έτερος εγώ»: Η ταινία που δεν ήξερες ότι πρέπει να δεις!

«Έτερος Εγώ»: Γυρίστηκε το 2016, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια με πρωταγωνιστές τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Δημήτρη Καταλειφό, Γιώργο Χρυσοστόμου, Φρανσουά Κλουζέ, Μάνο Βακούση και Ιωάννα Κολλιοπούλου.

Η ταινία είχε τη δική της ιστορία

Στις 19 Ιανουαρίου 2017 η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους. Ωστόσο, στις 10 Φεβρουαρίου 2017, ένας οδηγός ταξί βρίσκεται νεκρός στο κάθισμα του αυτοκινήτου στην Κηφισιά και, λίγες ημέρες αργότερα, γίνεται απόπειρα δολοφονίας ενός άλλου συναδέλφου του στην ίδια περιοχή. Έχουν γίνει έρευνες για τον εντοπισμό του και θεωρείται άτομο υψηλού δείκτη νοημοσύνης. Με αφορμή το γεγονός αυτό, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Σωτήρης Τσαφούλιας ανακοίνωσε την απόσυρση της ταινίας από τους κινηματογράφους. Η ταινία έχει ανέβει στο YouTube από το 2018.

Υπόθεση ταινίας:

Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό τους, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων. Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα και ένας καθηγητής μαθηματικών (Φρανσουά Κλουζέ). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

Γενική εικόνα

Πρόκειται για μια αστυνομική ταινία που θυμίζει πολύ τις αστυνομικές ιστορίες της Αγκάθα Κρίστι, όπου η λύση του μυστηρίου εγείρει τις διανοητικές δυνάμεις του αναγνώστη (εν προκειμένω θεατή). Η ταινία αυτή υπενθυμίζει ότι υπάρχουν στη χώρα μας λίγα, αλλά αξιόλογα δείγματα αστυνομικής περιπέτειας που πραγματικά ξεχωρίζουν τόσο στη λογοτεχνία όσο και στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Από το Λάθος του Αντώνη Σαμαράκη μέχρι και τον Αστυνόμο Μπέκα, η ταινία «Έτερος Εγώ» αποτελεί το πιο σύγχρονο δείγμα της ελληνικής πρόσληψης των αστυνομικών ιστοριών, η οποία κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος, παρακινώντας τον θεατή να συμμετέχει ενεργά στη λύση του μυστηρίου μαζί με τον πρωταγωνιστή.

Η ταινία αυτή έχει γίνει και ομώνυμη σειρά, της οποίας ο δεύτερος κύκλος πρόκειται να προβληθεί σύντομα από την COSMOTE TV.

Το είδαμε εδώ