Kid's Library: «Κίκι και Ζακ: Η μαγεία της φιλίας»

Kid's Library: «Κίκι και Ζακ: Η μαγεία της φιλίας»

Νομίζω όλοι ξέρουμε την Μαρί Κοντό και τις μεθόδους της στην τακτοποίηση! Αν και ήμουν διστακτική στην αρχή, έχω να πω ότι δοκίμασα κάποια πράγματα κι ακόμα κι εγώ η ακαμάτρα, τα βρήκα πάρα πολύ βοηθητικά!

Όταν, λοιπόν, έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο της για παιδιά, «Κίκι και Ζακ, η μαγεία της φιλίας» ( εκδ. Κλειδάριθμος ) αν και μου άρεσε η μέθοδός της, πίστευα ότι θα είναι απλώς ένα βιβλίο οδηγιών για το πώς να μαζεύουν τα παιδιά τα πράγματά τους.

Ε, λοιπόν, με εξέπληξε παρά πολύ ευχάριστα! Βασικά, μου θύμισε τη σειρά Τικ και Τέλα ( εκδ. Ίκαρος)! Αν δεν το ήξερα ότι μιλάει για τακτοποίηση, δε θα εστίαζα καν εκεί, κι ας είναι ξεκάθαρο μέσα στην ιστορία. Γιατί το βιβλίο αυτό είναι τόσο ελκυστικό για τα παιδιά, με μια ιστορία που ακόμα και τα πιο μικρά 2,5+ θα ταυτιστούν. Σίγουρα, κάποια στιγμή θα θέλουν να παίξουν μόνα τους ή με φίλους τους με κάποιο παιχνίδι αλλά δε θα το βρίσκουν μέσα στον χαμό!

Ο Ζακ, λοιπόν, θέλει να παίξει με την Κίκι αλλά αυτή ποτέ δεν βρίσκει τα παιχνίδια που θέλει κι έτσι τον διώχνει. Ο Ζακ πιστεύει ότι δεν τον θέλει πια για φίλο και της φτιάχνει ένα λεύκωμα φιλίας για να της το δείξει. Η Κίκι του εξηγεί ότι θέλει να παίξουν μαζί αλλά δεν έχει καθόλου χώρο στο σπίτι της και ο Ζακ αποφασίζει να την βοηθήσει. Έτσι, τακτοποιούν μαζί και μας δείχνει τις στοίβες που κάνουν με ρούχα, βιβλία, παιχνίδια αλλά και πώς διαχωρίζουν ποια θα κρατήσει η Κίκι, ποια είναι για ανακύκλωση, ποια για χάρισμα και ποια για φύλαξη.

Η εικονογράφηση, όπως είπα, μου θύμισε πολύ Τικ και Τέλα, κυρίως λόγω των λεπτομερειών που μπορούν να ανακαλύψουν τα παιδιά μέσα στις εικόνες. Θα τις χαζεύουν με τις ώρες!

ik

Στο τέλος, ο Ζακ μας δείχνει αναλυτικά με βήματα πως να διπλώνουμε ένα πουκάμισο με την μέθοδο KonMari, κάτι πολύ εύκολο που ακόμα και τα πολύ μικρά παιδιά μπορούν να το κάνουν και μάλιστα με διασκεδαστικό τρόπο!

Συν-συγγραφεας και εικονογράφος είναι η Salina Yoon. To βιβλίο μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη είναι παιδαγωγός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, δημιουργός και διαχειρίστρια της ομάδας Παιδικό βιβλίο-Προτάσεις.