Kid's Library:«Το Μόλεμα»

Kid's Library:«Το Μόλεμα»

Το πιο πετυχημένο βιβλίο από όλα όσα βγήκαν για τον κορωνοϊό αυτό το διάστημα, είναι ένα βιβλίο που δεν αναφέρει καν το όνομά του.

Έχει αναφερθεί κι άλλες φορές αλλά θέλω κι εγώ να εκφράσω τον θαυμασμό μου για το πόσο γρήγορα ο κύριος Μανδηλαράς μπήκε μέσα στον ψυχισμό των παιδιών σε σχέση με τον ιό και την καραντίνα κι έγραψε ένα βιβλίο που δε θα τα φοβίσει αλλά θα τα κάνει να γελάσουν, να ταυτιστούν και στη συνέχεια, αν θελήσουν, να συζητήσουν και για τα δικά τους συναισθήματα σε σχέση με αυτό.

gf

Γιατί μπορεί να μην αναφέρεται πουθενά η λέξη "κορωνοϊός" όμως τα παιδιά σίγουρα θα κάνουν την σύνδεση και θα θελήσουν να το συζητήσουν .

Σε ένα κοτέτσι, λοιπόν, χτυπάει το Μόλεμα! Βγαίνουν νέοι κανόνες για το τι πρέπει να κάνουν τα πουλερικά για να προστατευτούν αλλά στην αρχή δεν το παίρνουν όλοι στα σοβαρά. Τελικά, κλείνονται μέσα για αρκετό καιρό, όπως κι εμείς στην καραντίνα και στο τέλος, βγαίνουν έξω αλλά με νέους κανόνες αυτή τη φορά. Παίζουν και γελούν αλλά χωρίς αγκαλιές και αγγίγματα, όπως κι εμείς τώρα στα σχολεία.
Στο τέλος, το Μόλεμα φεύγει και φωτογραφίες από την εποχή του Μολέματος βρίσκεις μόνο στα μουσεία!

m

Η ιστορία είναι απλή, έμμετρη και με χιούμορ αλλά είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται τα παιδιά αυτή τη στιγμή. Οι εικόνες της Ναταλίας Καπατσούλια συμπληρώνουν το κείμενο και αποκαλύπτουν κρυμμένες λεπτομέρειες για τη ζωή στο κοτέτσι πριν και μετά το Μόλεμα!

Ηλικίες 3+

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και μπορείτε να το βρείτε εδώ

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη είναι παιδαγωγός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, δημιουργός και διαχειρίστρια της ομάδας Παιδικό βιβλίο-Προτάσεις.