Πολλοί είναι αυτοί που αγαπούν το κοτόπουλο και του δίνουν σημαντική θέση στη διατροφή τους. Το ότι είναι ελαφρύ, άπαχο και δίνει πολλούς γευστικούς συνδυασμούς είναι τα κύρια στοιχεία που συντελούν στο ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα της προτίμησης. Όλα τα καλά έχει, αλλά έχει κι ένα αρνητικό που δεν μπορεί κανείς εύκολα να το παραβλέψει: μυρίζει...
Αν είστε κι εσείς από εκείνους που δεν μπορείτε τις έντονες μυρωδιές των κρεάτων, τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτή τη μαρινάδα για κοτόπουλο. Είναι αποτελεσματική όσον αφορά τη μυρωδιά του και του προσφέρει μια τσαχπινιά στη γεύση. Ενδείκνυται για να το κάνετε ψητό (στο φούρνο, σε γκριλ ή στα κάρβουνα), καθώς σε άλλη περίπτωση η σάλτσα που το συνοδεύει μπορεί να "καλύψει" το πρόβλημα έτσι ώστε να μη χρειαστείτε κάποια μαρινάδα.
Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε ψητό κοτόπουλο, που να μοσχοβολάει και να έχει και εξαιρετική γεύση, δεν έχετε παρά να το μαρινάρεται ως εξής:
Ανακατεύετε το τεμαχισμένο και καλοπλυμένο κοτόπουλο με:
1 κίτρινη πιπεριά, 1 κόκκινη πιπεριά και 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένα
Λίγη σκόνη Σκόρδου
Λίγη πάπρικα
Σος Σόγιας
Ελάχιστο Αλάτι (γιατί η σος σόγιας είναι αλμυρή)
Τοποθετείτε τη μαρινάδα με το κοτόπουλο στο ψυγείο και την αφήνετε για μία ώρα περίπου. Μην το παρακάνετε γιατί θα αλλοιωθεί τελείως η γεύση του κοτόπουλου και θα πάτε στο άλλο άκρο... δε θα τρώτε πια κοτόπουλο αλλά μαρινάδα.
Όταν έρθει η ώρα να το ψήσετε, το ραντίζετε και με λίγο λαδάκι και το βάζετε στη φωτιά. Φροντίστε να το ξεροψήσετε. Η κρούστα που κάνει με τη συγκεκριμένη μαρινάδα είναι πραγματικά νόστιμη!
Αν θέλετε κάτι εξίσου ελαφρύ να το συνοδεύσει, δεν έχετε παρά να φτιάξετε ψητά λαχανικά -για καλοκαίρι- ή μια ωραιότατη πατατοσαλάτα με μια σος φρέσκου κρεμμυδιού, γιαουρτιού και μαγιονέζας (οι αναλογίες ξινού-γλυκού παίζουν ανάλογα με το τι γεύση προτιμάτε).
'Αντε και καλή όρεξη!