Εσύ χρησιμοποιείς αντηλιακό; Μάθε τα πάντα γύρω από τον ήλιο

Εσύ χρησιμοποιείς αντηλιακό; Μάθε τα πάντα γύρω και από τον ήλιο(Pinterest)

Πόσες φορές δεν ένιωσες την ανάγκη να κάτσεις κάτω από τον ήλιο σε μια παραλία ή σε κάποια βεράντα (ό,τι μπορεί ο καθένας, παιδιά) και να απολαύσεις τον καφέ σου ή το κοκτέιλ σου ή ό,τι θες να πιεις στην τελική; Πόσες φορές το έχεις κάνει, επίσης, χωρίς να έχεις σκεφτεί τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στο δέρμα σου;

Πολλές και πολλές, είναι οι δύο απαντήσεις στις ερωτήσεις, το ξέρω. Εγώ, κακός άνθρωπος δεν είμαι, αλλά σήμερα είπα να σου θυμίσω πως ο πολυλατρεμένος ήλιος μας δεν είναι τόσο αθώος τελικά.

Έρευνες έχουν αποδείξει πως το 90% περίπου των σημαδιών γήρανσης στην επιδερμίδα μας, προκύπτουν από τη μη ασφαλή έκθεσή μας στον ήλιο. Επίσης, είναι υπεύθυνος για κηλίδες, πανάδες και πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων. Ακόμη, η ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί αποδυνάμωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας του δέρματος. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία προκαρκινικών και καρκινικών βλαβών. Τα ποσοστά του καρκίνου του δέρματος αυξάνονται. Κι αν έρθεις αντιμέτωπη με ένα από αυτά, να γνωρίζεις πως θεραπεία γρήγορη και εύκολη, δεν υπάρχει ακόμη. Συνεπώς, η χρήση του αντηλιακού όλο τον χρόνο είναι η ασπίδα μας στη μάχη με την ηλιακή ακτινοβολία. 

Παρακάτω, θα βρεις τα αγαπημένα μου αντηλιακά για το φετινό καλοκαίρι.

Και "καείτε" ελεύθερα! 

laroche-ewoman

 

avene-ewoman

 

vichy-ewoman